Header Ads

Φοιτήτρια δολοφονήθηκε στη Μελβούρνη ενώ μιλούσε με την αδελφή της στο κινητό

Μια 21χρονη φοιτήτρια από το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση και δολοφονήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ μιλούσε με την αδελφή της στο τηλέφωνο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το πτώμα της Αΐα Μαασάρβε βρέθηκε κοντά στο πανεπιστήμιο LaTrobe, στο βόρειο τμήμα της πόλης. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η ίδια είχε πάρει το τραμ για να γυρίσει στο σπίτι της αργά την Τετάρτη, μετά από ένα comedy show.

H αδελφή της «άκουσε τον ήχο του τηλεφώνου όταν έπεσε στο έδαφος, και κάποιες φωνές» είπε ο αστυνομικός Άντριου Στάμπερ.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους δράστες. Μέχρι τώρα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής επίθεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Melbourne’s Age. Ωστόσο, ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Στάμπερ είπε σε δημοσιογράφους πως, προς το παρόν, εκτιμάται πως επρόκειτο για μια «τυχαία επίθεση, που έγινε “οπορτουνιστικά”».

 

 

Η αδελφή της 21χρονης κάλεσε την αστυνομία περίπου την ίδια ώρα που το πτώμα της φοιτήτριας εντοπιζόταν το πρωί της Πέμπτης, έξω από ένα εμπορικό κέντρο. Κοντά βρέθηκαν ένα καπέλο τζόκεϊ που έγραφε πάνω του «1986» και ένα γκρι t-shirt κοντά στον χώρο του εγκλήματος, και έχουν σταλεί σε εργαστήρια για εξέταση- ενώ παράλληλα εξετάζονται και βίντεο από κάμερες στην περιοχή.

Η Μαασάρβε σπούδαζε κινεζικά και αγγλικά σε πανεπιστήμιο στη Σαγκάη, είπε ο θείος της, Αμπέντ Κατάνε, σε ισραηλινά ΜΜΕ. Βρισκόταν στο LaTrobe στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο φόνος της 22χρονης κωμικού Ευρυδίκης Ντίξον είχε προκαλέσει κύμα οργής και έντονη συζήτηση για το θέμα της βίας σε βάρος των γυναικών στην Αυστραλία: Η Ντίξον είχε βιαστεί και δολοφονηθεί ενώ επέστρεφε σπίτι μετά από μια performance στη Μελβούρνη.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.