Header Ads

Δ. Μακεδονία: Το νέο ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δ. Μακεδονία: Το νέο ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην έκδοση νέου ψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής (18/1/2019) συνεδρίασή του και μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Δακή, να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης.

Με το ψήφισμα αυτό, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μετά από συζήτηση περίπου τεσσάρων ωρών, αφού επισημαίνεται ότι η Συμφωνία είναι «επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια» ζητείται από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών και ειδικότερα από τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, όπως και να σταλεί επιστολή στον κάθε βουλευτή της Δυτικής Μακεδονίας με την «απαίτηση να καταψηφίσουν τη Συμφωνία».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε και δεύτερη πρόταση, αυτή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Φώτη Κεχαγιά, το ψήφισμα της οποίας, όπως ανέφερε «συναποφασίστηκε με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας».

Τελικά στο τελικό ψήφισμα συγχωνεύτηκαν θέσεις και των δύο προτάσεων, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη ομοφωνία κατά την ονομαστική ψήφιση που έγινε.

Υπέρ της τελικής πρότασης ψήφισαν ονομαστικά υπέρ 16 περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καθώς και της αντιπολίτευσης, ενώ όχι ψήφισαν πέντε εξ’ αυτών. Στη διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξαν και τέσσερα λευκά, ενώ αποχώρησαν 10 περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακοπή της τοποθέτησης του περιφερειάρχη, Θεόδωρου Καρυπίδη.

Θέμα δημιουργήθηκε μετά την ψηφοφορία, αν είναι τελικά έγκυρο ή όχι το ψήφισμα, καθώς υπήρξε διχογνωμία σε ότι αφορά την απαρτία. Η άποψη του προεδρείου ήταν ότι υπήρχε πλειοψηφία με βάσει αυτούς που ήταν παρόντες στην αίθουσα, ενώ υπήρξε και η άποψη ότι το ψήφισμα δεν πήρε την πλειοψηφία, βάσει και της αρχικής απαρτίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1393089
Από το Blogger.