Header Ads

Χρησιμοποίησε σωσίβια λέμβο ο Σάλα για να σωθεί; «Μπορεί να έχει γλιτώσει»

Οι διασώστες που ψάχνουν για τον αγνοούμενο ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα, στηρίζουν τις έρευνές τους στην προϋπόθεση ότι μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει σωσίβια λέμβο, μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, πάνω από τα νησιά της Μάγχης. 

Η αστυνομία του Γκέρνσεϊ ανέφερε ότι την Τετάρτη το πρωί εργάζονται πάνω σε τέσσερα σενάρια:

-Να προσγειώθηκαν κάπου αλλού και να μην έχουν επικοινωνήσει.

-Να βρέθηκαν στη θάλασσα και να τους μάζεψε διερχόμενο πλοίο.

-Να βρέθηκαν στη θάλασσα και να χρησιμοποίησαν την σωσίβια λέμβο.

-Να συνετρίβη το αεροσκάφος στη θάλασσα και να έμειναν εκεί...

Το σενάριο που θεωρείται αυτή τη στιγμή πιο πιθανό για την Αστυνομία του Γκέρνσεϊ, είναι να χρησιμοποίησαν τη σωσίβια λέμβο έπειτα από πτώση στο νερό. «Η περιοχή αναζήτησης μας έχει προτεραιότητα το σενάριο με τη σωσίβια λέμβο. Περισσότερες ενημερώσεις καθώς οι πληροφορίες γίνονται διαθέσιμες» ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας σύμφωνα με τον Guardian.

Οι αξιωματικοί έχουν καταστήσει σαφές ότι αν ισχύει το τέταρτο σενάριο - ότι ο ποδοσφαιριστής και ο πιλότος κατέληξαν στη θάλασσα, μαζί με το αεροπλάνο - είναι σωστή, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι περιορισμένες.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκέρνσεϊ δήλωσε στις 11.30 π.μ.: «Σήμερα υπάρχουν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο στον αέρα. Αναλύουμε επίσης δεδομένα δορυφορικών εικόνων και κινητών τηλεφώνων για να δούμε αν μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε εντοπίσει το αγνοούμενο αεροπλάνο».

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιώντας πτήση από τη γαλλική πόλη Ναντ στο Κάρντιφ της Ουαλίας, μετά την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στην ομάδα Κάρντιφ.

 

Το προφητικό μήνυμα και ο φόβος του Σάλα

Σε ηχητικό μήνυμα που έστειλε ο ποδοσφαιριστής -κατά τη διάρκεια της πτήσης του - σε φίλους μέσω WhatsApp, εξέφρασε τον φόβο του για την κατάσταση του αεροσκάφους Piper τονίζοντας πως μοιάζει να διαλύεται στον αέρα...

«Πώς τα πάτε παιδιά; Δεν φαντάζεστε πόσο κουρασμένος νιώθω τώρα. Ήμουν στη Ναντ για να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες, και δεν κάθισα λεπτό. Τώρα ταξιδεύω με ένα αεροπλάνο που μοιάζει να διαλύεται στον αέρα. Πηγαίνω στο Κάρντιφ, είναι τρελό, και από αύριο ξεκινάω προπονήσεις με τη νέα μου ομάδα», αναφέρει το πρώτο μήνυμα, σύμφωνα με τη Mirror.

Στο δεύτερο μήνυμα, ακούγεται να λέει τα εξής:«Τι γίνεται παιδιά, όλα καλά; Αν δεν έχετε νέα μου σε περίπου μιάμιση ώρα, ίσως πρέπει να στείλετε κάποιον να με βρει. Αρχίζω και φοβάμαι».

 

Με πληροφορίες από Guardian, Mirror

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.