Header Ads

Κολομβία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από βόμβα στη σχολή της αστυνομίας

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη σχολή της αστυνομίας, στην Μπογοτά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Από την έκρηξη, στη Σχολή Στρατηγού Σανταντέρ, στα νότια προάστια της πόλης, έσπασαν τα τζάμια σε πολλά γειτονικά κτίρια. Το όχημα εισέβαλε με ταχύτητα στο προαύλιο της σχολής και στη συνέχεια εξερράγη.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε χαρακτήρισε «άθλια τρομοκρατική επίθεση (...) εναντίον της αστυνομίας μας» την ενέργεια αυτή και ανακοίνωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα, από τη δυτική Κολομβία όπου συμμετείχε σε μια συνεδρίαση με αντικείμενο την ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Εμείς οι Κολομβιανοί απορρίπτουμε την τρομοκρατία και είμαστε ενωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε. Η Κολομβία θρηνεί αλλά δεν υποκύπτει στη βία», πρόσθεσε ο Ντούκε.

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει διευκρινίσει αν τα θύματα είναι πολίτες ή αστυνομικοί.

Πολλοί συγγενείς σπουδαστών της ακαδημίας έσπευσαν στην περιοχή, κλαίγοντας, για να μάθουν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το κτίριο ενώ τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονταν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα αυτοκίνητο να φλέγεται στον χώρο του πάρκινγκ της σχολής.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.