Header Ads

Ουζουνίδου: Συναντήσεις με εκπροσώπους αδιορίστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ και μικροομολογιούχων

Την Τρίτη15-4-2014 στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης έγινε συνάντηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης κ. Ουζουνίδου Ευγενίας με εκπροσώπους του Συλλόγου αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ (6Κ του 2008, Υπ. Εθνικής Άμυνας) και με τον εκπρόσωπο των Μικροομολογιούχων Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου των αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ κατέθεσαν στην κ. Ουζουνίδου το πρόβλημά τους για τα τόσα χρόνια εργασιακής ομηρίας. Τις θέσεις αυτές τις προκήρυξε το κράτος το ίδιο, συμμετείχαν και πέτυχαν. Αυτό που ζητούν είναι οι άμεσοι διορισμοί τους (είναι η παλιότερη προκήρυξη και αφορά 397 άτομα).
Η κ. Ουζουνίδου απάντησε πως υπάρχει ολοκληρωμένη και δεσμευτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, πλήρες σχέδιο νόμου για το συγκεκριμένο θέμα για συνολική επίλυση όλων των επιτυχόντων ΑΣΕΠ παρελθόντων ετών. Θα ξαναγίνει και επερώτηση στη Βουλή και θα ξαναπάει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και με τη δική της παρουσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο εκπρόσωπος των μικροομολογιούχων Δυτικής Μακεδονίας τόνισε το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν έρθει όλοι οι μικροκαταθέτες που εμπιστεύτηκαν στο Ελληνικό κράτος οικονομίες και κόπους μιας ζωής 15000 Έλληνες πολίτες και υπέστησαν ζημιά από το PSI του Μάρτη του 2012.
Η κ. Ουζουνίδου απάντησε με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, ότι δηλ. στις συνολικές καταγραφόμενες ζημιές έως 100.000 € η αποκατάσταση θα είναι της τάξης του 100%. Θα τεθεί το θέμα στη Βουλή με ρεαλιστική πρόταση για την επίλυση αυτής της αδικίας, για να αποκατασταθούν άμεσα οι μικροομολογιούχοι, τουλάχιστον αυτοί που κατέθεσαν έως 100.000 €.
Από το Blogger.