Header Ads

Υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν στις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις

Σεμινάριο για την εκπαίδευση των υπαλλήλων της αλλά και των υπαλλήλων των δύο Περιφερειών πραγματοποίησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκίνησαν στην Κοζάνη την Τετάρτη (26/2/2014) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού και της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυς Ευταξά.


Η υλοποίηση του συγκεκριμένου τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος για τις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις είχε δρομολογηθεί από τους δύο Γενικούς Γραμματείς κατά την επίσκεψη στα Ιωάννινα, του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και πραγματοποιήθηκε σε περιφερειακό επίπεδο για πρώτη φορά, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

«Η εκπαίδευση και επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες της κυβέρνησης καθώς συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες. Με τη διοργάνωση τέτοιων προγραμμάτων στοχεύουμε στο να παρέχουμε στους υπαλλήλους την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να ασκούν αποτελεσματικά και αποδοτικά τα καθήκοντά τους», υπογραμμίζει η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά με αφορμή την υλοποίηση του σεμιναρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από 26-28 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα, αφορούσε στη χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και το παρακολούθησαν 30 στελέχη (όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας) των Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των δύο Περιφερειών (Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας) που ασχολούνται με τη διαχείριση και διεκπεραίωση των διαδικασιών των Δημοσίων Συμβάσεων προϊόντων ή /και υπηρεσιών, καθώς και την παρακολούθηση της υλοποίησής τους.
Από το Blogger.