Δυτ. Μακεδονία: Διασύνδεση ορεινών οικισμών Χρυσαυγής και Τρίκορφου
Για ένα έργο «που φέρνει πιο κοντά δύο Νομούς, δύο Δήμους και διασυνδέει έναν ορεινό όγκο υπερόχου φυσικού κάλλους» έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης αναφερόμενος στην επισκευή και συντήρηση του δρόμου στο τμήμα από τη Χρυσαυγή του Δήμου Βοΐου προς τα όρια της Π.Ε. Γρεβενών, στο Τρίκορφο του Δήμου Γρεβενών, μήκους 3,6 χιλιομέτρων.
Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης Χαρίσιο Γκοβεδάρο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης, ο Αμανατίδης επισκεπτόμενος την Χρυσαυγή πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο των εργασιών ασφαλτόστρωσης που ολοκληρώθηκαν χθες. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας «το έργο αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και πλέον με την υλοποίησή του δίνει διέξοδο στην οδική επικοινωνία δύο ορεινών περιοχών».
Το έργο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης μετά τη σχετική προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους Βοΐου και Γρεβενών. Όπως ανέφερε ο κ. Γκοβεδάρος, «το έργο αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και Δήμων στην κοινή προσπάθεια να υλοποιηθούν έργα υποδομών και παρεμβάσεις σημαντικές για τις τοπικές κοινωνίες».
Παράλληλα, για την συγκεκριμένη περιοχή του Άνω Βοΐου ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε και στην υλοποίηση των παρεμβάσεων σε 10 οικισμούς με εξασφαλισμένη την αντίστοιχη χρηματοδότηση από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Δήμος Βοΐου εκπονεί τις σχετικές μελέτες ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης των έργων.
www.ertnews.gr
Η συνέχεια εδώ






