Header Ads

Ιταλία: Eταιρεία ιατρικού εξοπλισμού απειλεί να μηνύσει εθελοντές που βοηθούν ασθενείς

Νομικά εναντίον μιας ομάδας εθελοντών από την Ιταλία απειλεί να κινηθεί μία εταιρεία αρμόδια για την κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού, επειδή οι νεαροί εκτύπωσαν τρισδιάστατες βαλβίδες που θα χρησιμοποιούνταν σε αναπνευστήρες για να διατεθούν σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της χώρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, οι εθελοντές εκτύπωσαν αντίγραφο της βαλβίδας με κόστος περίπου 1 δολάρια, την ώρα που η επιχείρηση κοστολογεί την βαλβίδα ως ανταλλακτικό περίπου 11.000 δολάρια.

Η ανάγκη για βαλβίδες προέκυψε σε ένα νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονταν δεκάδες ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με τον κορονοϊό. Η έλλειψη ανταλλακτικών καθιστούσε δύσκολο το έργο των γιατρών.

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ιταλία - 475 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

 

Οι άνθρωποι όμως που προμήθευαν το νοσοκομείο διευκρίνισαν πως δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν επιπλέον βαλβίδες στο διάστημα που απαιτούνταν για την περίθαλψη των ασθενών. Οι Κρίστιαν Φρακάσι και Αλεσάντρο Ραμιαόλι, με αφορμή αυτό, πήραν την πρωτοβουλία και μέσω της ιταλικής νεοφυούς επιχείρησης, Isinnova, στην οποία εργάζονταν, πρόσφεραν τον 3D printer τους για να κάνουν την δουλειά του προμηθευτή.

Για τον σκοπό τους ζήτησαν από τον κατασκευαστή τα σχέδια των βαλβίδων ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Η εταιρεία ωστόσο αρνήθηκε και μάλιστα απείλησε πως θα τους μηνύσει.

Οι νεαροί Φρακάσι και Ραμιαόλι, προχώρησαν μόνοι τους κάνοντας οι ίδιοι τις μετρήσεις και εκτυπώνοντας τρισδιάστατα τρεις διαφορετικές εκδοχές για να τις δοκιμάσουν με τον ιατρικό εξοπλισμό.

Οι βαλβίδες λειτούργησαν και σήμερα εξυπηρετούν ασθενείς. Ο Μάσιμο Τεμπορέλι, ιδρυτής της ιταλικής FabLab που βοήθησε τους εθελοντές στην δημιουργία των βαλβίδων τόνισε: «Ήταν άνθρωποι που κινδύνευε η ζωή τους, και για αυτό αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε δράση. Τέλος. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να επωφεληθούμε από τη κατάσταση, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα σχέδια ή τα προϊόντα πέρα από αυτή την ανάγκη που παρουσιάστηκε να δράσουμε άμεσα, και δεν πρόκειται να διαθέσουμε ελεύθερα τα σχέδια (εκτύπωσης)».

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική τραγωδία που συντελείται στην γειτονική μας Ιταλία δεν έχει προηγούμενο. Οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπερνούν πλέον τους 2.978 σε ένα σύνολο 35.713 κρουσμάτων.

Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 475 άνθρωποι και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, 2.257 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 17.713 και οι νεκροί 1.959. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 4.525 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 458. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.214, με 94 νεκρούς.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιταλία και είχαν εξετασθεί θετικοί στον Covid-19, είναι τα 79,5 έτη και το 70% αυτών είναι άνδρες, ανακοίνωσε το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS), το οποίο δημοσιεύει τακτικά τις στατιστικές του.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.