Header Ads

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω

.

«Θερμό» επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό και σκάφος του ελληνικού λιμενικού σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου, ανάρτησε στο Twitter βίντεο από το συμβάν, επισημαίνοντας πως η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού. «Είναι στα δικά μας (σ.σ. προφανώς εννοεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα) και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια (σ.σ τα πλευρικά κιγκλιδώματα στην κουπαστή του)» ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας.

Επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό αναμένεται από το Λιμενικό Σώμα εντός των επόμενων ωρών.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο συμβάν είχε σημειωθεί και τον Φεβρουάριο του 2018 στην περιοχή των Ιμίων.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.