Header Ads

Metallica: Δωρεά 100.000 δολαρίων στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Οι Metallica δώρισαν 100.000 δολάρια μέσω του ιδρύματός τους All Within My Hands Foundation, το οποίο ίδρυσαν το 2017, συνεισφέροντας στην ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Η ανθρωπιστική οργάνωση αποκάλυψε τη δωρεά μέσω επίσημης ανακοίνωσης στο Twitter της τετραμελούς μπάντας.

«Δυστυχώς για τρίτη χρονιά στη σειρά, οι κοινότητες που αποκαλούμε πατρίδα στην πολιτεία Καλιφόρνια βιώνουν την τραγωδία στον απόηχο των πυρκαγιών.  Το ίδρυμα All Within My Hands Foundation θα ήθελε να στηρίξει τους πληγέντες στη βόρεια και νότια Καλιφόρνια δωρίζοντας 100.000 δολάρια για να βοηθήσει στην ανακούφιση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η οικονομική βοήθεια θα μοιραστεί και θα διοχετευθεί στο Ταμείο Ενίσχυσης της Κομητείας Σονόμα και στο Ταμείο Ανακούφισης από τις Πυρκαγιές. Σύμφωνα με τη μπάντα «αμφότερες οι οργανώσεις είναι προσηλωμένες στην προσπάθεια ανάκαμψης, βοηθώντας τους κατοίκους οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις καταστροφικές πυρκαγιές να επιστρέψουν στην ομαλότητα». 

Η μπάντα προτρέπει επίσης, τους φαν να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, τόσο οικονομικά, όσο και με είδη πρώτης ανάγκης, προσφορά στέγης και εθελοντικής εργασίας. 

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές. Η μία εξ αυτών, η Kincade Fire, μαινόταν επί 11 μέρες, αφήνοντας πίσω της καμμένη γη σε μία έκταση 78.000 εκταρίων (σχεδόν διπλάσια από το σαν Φρανσίσκο, καθώς κάθε εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα), αναγκάζοντας περισσότερους από 180.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Πηγή: Rolling Stone

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.