Header Ads

Ερχεται η «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά

Ευγένιος Τριβιζάς

Το μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», το παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο ώστε έκτοτε γνωρίζει αλλεπάλληλες εκδόσεις, παρουσιάζεται σε μία μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή στο Christmas Theaterαπό τις 30 Νοεμβρίου. Τη συμφωνική ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος υπογράφει και τη μουσική σύνθεση της παράστασης. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός

Τον ρόλο της Φρικαντέλας ερμηνεύουν οι μεσόφωνοι Ειρήνη Καράγιαννη και Μαρισία Παπαλεξίου. Στην παράσταση συμμετέχει και η παιδική χορωδία «Εύχαρις» του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας. 

Όσο για την ιστορία της θρυλικής Φρικαντέλας που «φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα», αρχίζει όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα και γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια.

Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνές, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο. Έτσι ξεκινάει μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες, απροσδόκητες συναντήσεις και θεαματικές μεταμορφώσεις.

Ο Ευγένιος Τρβιζάς με την Φρικαντέλα (αυτοπροσώπως)

Η μάγισσα Φρικαντέλα, ο υπαστυνόμος Παντεσπάνης, ο πιτσιρίκος Σεβαστιανός Μπισμπικούκης με τη χαρούμενη παρέα του, ο Μαυρίκιος, ένα παγόνι μεταμορφωμένο σε κοράκι, η Λουντμίλα, μια καμήλα που ήταν κάποτε ελάφι, η Γοργόνα των Γιασεμιών, ο Γελωτοποιός των Ανακτόρων, ο Άρχοντας των Μπακλαβάδων, οι μυστηριώδεις Βεδουίνοι με τα δαμασκηνά σπαθιά, το Μπαλέτο των Σκίουρων που χορεύουν κλακέτες, ο Χορός των Ζαχαρωτών, το Θαλασσινό Μπαλέτο των Ιππόκαμπων και χίλια δυο άλλα πρωτόγνωρα και θαυμαστά. 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς δεν χρειάζεται συστάσεις, αξίζει ωστόσο να θυμηθούμε τι γράφει για τον συγγραφέα ο Jack Zipes (The Oxford Encyclopedia of Children’s Literature, Oxford University Press): «Δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και χωρών φανταστικών, ο Τριβιζάς, χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα, τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας, έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική όσο και στη διεθνή παιδική λογοτεχνία». 

Info

Παραστάσεις
Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00 
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 12.00 και στις 16.00


Έξτρα παραστάσεις λόγω μεγάλης ζήτησης:
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 16.00 και στις 20.00
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12.00 και στις 16.00
 
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία 
 
Τιμές εισιτηρίων

Πλατεία και Κερκίδα (Θεατρικά καθίσματα)
VIP Ζώνη: Κανονικό 40 ευρώ, Παιδικό: 20 ευρώ
Α Ζώνη: Κανονικό 34 ευρώ, Παιδικό: 17 ευρώ
Β Ζώνη: Κανονικό 28 ευρώ, Παιδικό: 14 ευρώ

Ευγένιος τριβιζάς

Κερκίδα (Καθίσματα Κερκίδας)
Γ Ζώνη: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 22 ευρώ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 11 ευρώ
Δ Ζώνη: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 16 ευρώ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 8 ευρώ
Ε Ζώνη: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10 ευρώ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 5 ευρώ

Θέσεις ΑμεΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 5 ευρώ, Συνοδός 10 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια - Πληροφορίες  211 77 01 700
Για κρατήσεις θέσεων ΑμΕΑ επικοινωνήστε στο 211 77 01 700
 
Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.