Header Ads

«Ωοτοκία»: Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει για τον οίκο Gucci

Ο Γιώργος Λάνθιμος συνυπογράφει μαζί με τον Αλεσάντρο Μικέλε, διευθυντή δημιουργικού του Gucci την «Ωοτοκία» (Oviparity), το νέο artbook του οίκου.

Η φωτογράφιση έγινε στις αρχές του καλοκαιριού, στην περίφημη Leda Gallery της Villa Albani Torlonia -κτίσμα του 18ου αιώνα και ιδιοκτησία του συλλέκτη έργων τέχνης καρδινάλιου Αλεσάντρο Αλμπάνι, ανιψιού του Πάπα Κλήμη ΙΑ (1700-1721)- που βρίσκεται στη Ρώμη και η πολυτελής έκδοση μόλις κυκλοφόρησε.

Η Leda Gallery πήρε το όνομα της χάρη στο γλυπτό «Η Λήδα και ο κύκνος», ρωμαϊκό αντίγραφου έργου του 4ου  αι. π.Χ. που αποδίδεται στον γλύπτη Τιμόθεο και το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της συλλογής. 

Τα μοντέλα ποζάρουν ανάμεσα σε ρωμαϊκά και ελληνικά αγάλματα. Ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες, με τα πρόσωπα καλυμμένα με λευκή πούδρα όμοια με το λευκό των αγαλμάτων, αλληλεπιδρούν με τα έργα τέχνης, αλλά και τα νεαρής ηλικίας πρόσωπα που εμφανίζονται με τις πολύχρωμες δημιουργίες του οίκου.

«Η διαδικασία έμοιαζε να είναι, ταυτόχρονα, μια πρόβα για ένα μελλοντικό θεατρικό έργο και οι απαρχές της δημιουργίας μιας τελετουργίας την οποία τα πρόσωπα στις φωτογραφίες θα εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν, τα χρόνια που έρχονται» δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος στο «Dazed», με αφορμή την έκδοση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει για τον οίκο Gucci. 

Γιώργος Λάνθιμος Γιώργος Λάνθιμος
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.