Header Ads

Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ σε δικαστικές περιπέτειες με τον συνθέτη του τραγουδιού των Γαλλικών Σιδηροδρόμων

Ο κιθαρίστας των Pink Floyd, Ντέιβιντ Γκίλμουρ, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον συνθέτη του τραγουδιού (jingle),  που χρησιμοποιεί η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της Γαλλίας (SNCF) και ακούγεται σε όλους τους σταθμούς της.

Το 2013, ο Γκίλμουρ ενώ βρισκόταν στην πόλη της νότιας Γαλλίας, Αιξ-αν-Προβάνς, έτυχε να ακούσει το συγκεκριμένο τραγούδι και ενθουσιάστηκε. «Με έκανε να θέλω να τραγουδήσω και να χορέψω», είχε δηλώσει στην εφημερίδα Le Parisien, το 2015.

Στην συνέχεια ο Γκίλμουρ, επικοινώνησε με τον συνθέτη του τραγουδιού, Μισέλ Μπουμεντίλ και του ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει την μουσική από το τζινγκλ σε δικό του τραγούδι. Κάτι που στην αρχή ο Γάλλος συνθέτης εξέλαβε ως φάρσα. Οι δύο τους κατέληξαν σε συμφωνία και μάλιστα στο τραγούδι του Ντέιβιντ Γκίλμουρ «Rattle That Rock» του 2015, εμφανίζονται αμφότεροι ως δημιουργοί του. Παράλληλα πήραν και την έγκριση της SNCF, για εμπορική χρήση.

Ένα χρόνο μετά, ο Μπουμεντίλ, αποφάσισε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του Ντέιβιντ Γκίλμουρ, κατηγορώντας τον για αθέτηση της συμφωνίας που είχαν συνάψει. Σύμφωνα με αυτή, ο Γκίλμουρ είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις νότες και όχι το τραγούδι που ακούγεται στους σταθμούς των τραίνων, αυτούσιο. Ζητά μάλιστα αποζημίωση ύψους 525. 000 ευρώ.

Πρωτόδικα το δικαστήριο, το 2018, απέρριψε την μήνυση του Μισελ Μπουμεντίλ, ως χρονικά αργοπορημένη και μάλιστα του επέβαλε να καλύψει τα δικαστικά έξοδα του Βρετανού τραγουδιστή.

Ο Μπουμεντίλ, όπως ήταν αναμενόμενο κατέθεσε έφεση εις βάρος της πρωτόδικης απόφασης.

Πηγή: The Guardian

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.