Header Ads

Οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις βιβλίων από βιβλιοθήκη στο Άινταχο των ΗΠΑ

Μία βιβλιοθηκάριος, στην Πολιτεία του Άινταχο των ΗΠΑ, ανέφερε πως κάποιος από τους επισκέπτες, κρύβει συστηματικά τα βιβλία που επικρίνουν τον Ντόναλντ Τραμπ, ή περιέχουν φιλελεύθερες απόψεις.

Η Μπετ Αμον, η οποία εργάζεται στην βιβλιοθήκη της πόλης Κερ Ντ′ Αλεν, δήλωσε πως έλαβε ένα σημείωμα το οποίο έγραφε πως θέλουν να κρατήσουν την «προπαγάνδα», μακριά από τα παιδιά.

Ανάμεσα στα βιβλία που έχουν κρύψει ή τοποθετήσει σκοπίμως, σε άλλο σημείο, στο τμήμα της μυθοπλασίας, είναι και όσα έχουν ως θέμα το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, την οπλοκατοχή - οπλοχρησία και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Ουδείς μέχρι τώρα έχει συλληφθεί, αν και το προσωπικό της βιβλιοθήκης έχει σοβαρές υποψίες για την ταυτότητα του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από την ενέργεια.

Όπως δήλωσε η Μπετ Αμον, πολλά από τα βιβλία έχουν βρεθεί στα κενά που υπάρχουν στα ράφια, πίσω από άλλα βιβλία.

Όσο για το σημείωμα που έλαβε, αυτό έγραφε «Θα συνεχίσω να κρύβω αυτά τα βιβλία στα πιο σκοτεινά μέρη που μπορώ να βρω, για να κρατήσω αυτή την προπαγάνδα, μακριά από τα νέα παιδιά. Η αγωνία που έχετε για τον φιλελευθερισμό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

Όταν τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, πρόβαλε την συγκεκριμένη ιστορία, άγνωστος επικοινώνησε με την Άμον λέγοντας της πως, επικροτεί πλήρως αυτό που συμβαίνει με τα βιβλία, κάνοντας λόγο για μία βιβλιοθήκη που έχει στην κατοχή της μόνο όσα είναι φιλελεύθερου περιεχομένου.

Η Μπετ Αμον σχολιάζοντας το περιστατικό, ξεκαθάρισε πως η βιβλιοθήκη της  Κερ ντ′ Αλεν, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από βιβλία, όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων όσων επαινούν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. 

Δεν δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα καυστική γλώσσα λέγοντας πως, «Υπάρχει ένα ρητό το οποίο λέει πως, μία καλή βιβλιοθήκη είναι εκείνη που μπορεί να προσβάλει τους πάντες. Είμαστε πολύ περήφανοι που πληρούμε αυτό το κριτήριο. Διαθέτουμε βιβλία που καθρεφτίζουν μία κοινωνία πολυπολιτισμική και πολυδιάστατη».

Αξίζει να επισημανθεί πως η πόλη της Κερ Ντ′ Αλέν, δεκαετίες τώρα, αποτελεί μία συντηρητική γωνιά, στο βόρειο Άινταχο, των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί μάλιστα την βλέπουν ως καταφύγιο από τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν σε άλλα σημεία της χώρας.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά, που η βιβλιοθήκη της Κερ Ντ′ Αλέν, αντιμετωπίζει πρόβλημα με την μυστηριώδη εξαφάνιση των βιβλίων της. Πριν από τριάντα χρόνια ένας τεράστιος αριθμός βιβλίων με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκλάπησαν. Όταν αντικαταστάθηκαν, η βιβλιοθήκη αναγκάστηκε να τα κρατήσει κλειδωμένα σε ξεχωριστό χώρο.

 Πηγή: The New York Times

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.