Header Ads

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν: Υποδοχή με «γλυκόλογα» στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε στην Ουάσιγκτον τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό να λειάνουν τις διαφορές τους, ως δύο εκ διαμέτρου αντιθετικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, σχετικά με τη τουρκική εισβολή στη Συρία, αλλά και την αγορά ενός ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας από την Τουρκία, γεγονός που προβλημάτισε τις ΗΠΑ.

Η θερμή υποδοχή του Ερντογάν από τον Αμερικανό πρόεδρο έρχεται μετά τον θυμό του Κογκρέσου για την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στα Συριακά εδάφη στις 9 Οκτωβρίου, με σκοπό να απομακρύνει τους Κούρδους, δηλαδή τους συμμάχους των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, η συνάντηση της Τετάρτης φαίνεται πως είναι μια ένδειξη εκεχειρίας.

«Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από πρώτη μέρα. Καταλαβαίνει ο ένας τη χώρα του άλλου, καταλαβαίνουμε από πού καταγόμαστε, είπε ο Τραμπ στον Ερντογάν, στο Οβάλ Γραφείο.

Είπε επίσης ότι θα συζητήσουν την αγορά που έκανε η Άγκυρα, ένα ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Ο Τραμπ πρόσθεσε επίσης ότι οι δυο πλευρές θα μιλούσαν για πιθανή εμπορική συμφωνία αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Πηγή: Reuters 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.