Header Ads

Ινδία: Χιλιάδες πουλιά βρέθηκαν νεκρά σε λίμνη και κανείς δεν ξέρει γιατί

Φωτογραφία αρχείου.

Μυστήριο, που έχει μπερδέψει τις υγειονομικές αρχές στην Ινδία, αποτελεί ο αιφνίδιος θάνατος 2.000 πουλιών κοντά στη μεγαλύτερη λίμνη της ενδοχώρας.

Οι ντόπιοι βρήκαν τα κουφάρια των πτηνών την Κυριακή κατά μήκος των ακτών της αλμυρής λίμνης Sambhar, στο βορειοδυτικό κράτος του Ρατζαστάν, δήλωσε στο CNN την Τετάρτη, ο Αρουν Πρασάντ, επικεφαλής του κρατικού οργανισμού Συντήρησης των Δασών.

Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι εντόπισαν περίπου 2.400 νεκρά πτηνά - συμπεριλαμβανομένων 20 αποδημητικών ειδών που συρρέουν στη λίμνη κάθε χρόνο.

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν τα νεκρά πουλιά διασκορπισμένα σε μια μεγάλη περιοχή δίπλα στη λίμνη, η οποία καλύπτει μια έκταση 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η λίμνη θεωρείται πολύ αλμυρή για πολλά είδη, αλλά σύμφωνα με τους ντόπιους είναι ένας δημοφιλής τόπος συγκέντρωσης για φλαμίνγκο, πελαργούς, σκολοπακίδες, κοκκινοσκέληδες, καλαμοκανάδες, νερόκοτες και χουλιαρόπαπιες.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια είδη πέθαναν.Οι εργαζόμενοι συλλέγουν τα κουφάρια στο πίσω μέρος ενός φορτηγού και τα θάβουν σε ένα μεγάλο λάκκο.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου είναι άγνωστη στις αρχές της άγριας ζωής.
Οι αξιωματούχοι έχουν συλλέξει δείγματα από τα νεκρά πουλιά και το νερό και τα έχουν στείλει σε εργαστήριο, στην κεντρική πολιτεία Μαντία Πραντές για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, ο μαζικός θάνατος των πτηνών δεν οφείλεται σε κάποια ασθένεια, γιατί τα τοπικά πουλιά συνεχίζουν να συλλέγουν τροφή από τα νερά της λίμνης. Πιθανολογείται, δε, πως ευθύνονται είτε οι καιρικές συνθήκες είτε η μόλυνση του νερού.

Πηγή: CNN

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.