Header Ads

Φρουζής: Θα ζητήσω την αποδέσμευση του 1,8 εκατ. που έχω στην Ελβετία

Ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής είναι ο πρώτος που δηλώνει ότι θα εκμεταλλευθεί τον νέο Ποινικό Κώδικα προκειμένου να του αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία. Καταθέτοντας στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο Κ. Φρουζής είπε ότι θα ζητήσει την αποδέσμευση του 1,8 εκατ. που έχει στην Ελβετία.


Την ερώτηση έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης
Γ. Ραγκούσης: Μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα κάνετε αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός σας στην Ελβετία;
Κ. Φρουζής: Το πρωί μίλησα με τον δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Και βεβαίως, κύριε Ραγκούση, θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο μάρτυρας είχε ερωτηθεί από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη αν τον αφορά η ρύθμιση και είχε απαντήσει ότι θα ρωτήσει τον δικηγόρο του.

«Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως;», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το «δώρο» του για τους υπόδικους που ελέγχονται για ξέπλυμα πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν.

Ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis Κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε ο Κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν δεικτικά: «είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο «υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές», αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis Κ. Φρουζή!».
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.