Header Ads

Ραχήλ Μακρή: «κ. Σκορδά, τελικά ποιός έκανε λάθος επάγγελμα εσείς ή εγώ;»

Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή για την δικαίωση των θέσεων μας επί της πτώσης των δημοσίων εσόδων από την εξίσωση προς τα πάνω του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης



Σύμφωνα με δημοσιεύματα της 12ης Ιουνίου 2014: «Γκάφα ολκής και εμμονή της τρόικας που βούλιαξε τα κρατικά έσοδα αποδεικνύεται η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι αριθμοί που δόθηκαν στην δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης αποκαλύπτουν την σκληρή πραγματικότητα. Τη σεζόν 2012- 2013 την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο αυξημένος φόρος στο πετρέλαιο καταγράφηκε απώλεια εσόδων 300 εκατ. ευρώ και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης 71% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12, δηλαδή πριν την εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο πετρέλαιο. Την σεζόν 2013-2014 καταγράφηκε μείωση στην κατανάλωση κατά 66,6% σε σύγκριση με την σεζόν 2011-12 και τα έσοδα κινήθηκαν κάτω του στόχου του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.»
Το ζήτημα είχε αναδειχθεί σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις που είχα καταθέσει ως τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Ν. Κοζάνης στις 9 Απριλίου και στις 15 Οκτωβρίου 2013.
Κατά την συζήτηση της πρώτης "Κύριε Υπουργέ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σας επισημαίνουμε ότι πρέπει να μειώσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης με δομές μόνιμες και αποτελεσματικές και όχι με αναθέσεις έργου σε ημέτερους κρατικοδίαιτους κηφήνες ή με πρόσληψη μετακλητών συμβούλων
...
Εσείς που υποτίθεται ότι νοιάζεστε για τις θυσίες του ελληνικού λαού, με τις αστοχίες σας στη χάραξη στοιχειωδώς εφαρμόσιμης πολιτικής στον τομέα της πάταξης της λαθρεμπορίας καυσίμων, στερήσατε από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα αξιοπρεπούς θέρμανσης, οδηγώντας τους πολίτες να επιλέγουν εναλλακτικές μορφές, αυτές που σε ορισμένες περιπτώσεις αποδείχθηκαν επικίνδυνες για την ίδια τους τη ζωή και παράλληλα, μειώσατε και τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού"
Ο τότε Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθανάσιος Σκορδάς είχε ισχυριστεί ότι: «παρά την πτώση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σε επίπεδα της τάξεως του 80%, η αύξηση των εσόδων από το συγκεκριμένο φόρο υπερέβη το 60%» Για να καλύψει μάλιστα την προφανή λογική ανεπάρκεια του ισχυρισμού του είχε προβεί σε προσωπική επίθεση εναντίων μου λέγοντας: «Αν εσείς ξέρετε καλύτερα επομένως τι καλύπτει και τι εκφράζει τα συμφέροντα του κλάδου, μάλλον λάθος επάγγελμα κάνετε.»
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κύριε Σκορδά εκφράζουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και επιτελούμε το λειτούργημα μας σωστά, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα. Εσείς υπερασπιζόσαστε γκάφες ολκής εξυπηρετώντας τις εμμονές της τρόικα και μόλις αποπέμπεστε τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μας δικαιώνουν. Τυχαίο; Δεν νομίζω.


Επισυνάπτονται τα σχετικά βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=zcNBYAjyN6k 15-04-2013
https://www.youtube.com/watch?v=6Dt9v-ZwkvA 21-10-13
Από το Blogger.