Header Ads

1o Forum Ρυθμιστικών Αρχών Τελών Αεροδρομίων στη Θεσσαλονίκη

Στις 13-6- 2014, ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες του πρώτου Forum των Ρυθμιστικών Αρχών Τελών Αεροδρομίων που τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας.



Υπήρξε μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 22 κρατών - μελών, του Διεθνούς Συμβουλίου αεροδρομίων (ACI Europe), αεροπορικών ενώσεων (IATA- IACA-ELFAA-AEA) και άλλων εταιρειών. Το Forum άνοιξε με το χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κος Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Επιτροπής που επέλεξε την Ελλάδα και δη τη Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει την πρώτη συνάντηση της ομάδας εμπειρογνωμόνων σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας για τα τέλη αεροδρομίων. Και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τόνισε πως οι αερομεταφορές συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση, τον τουρισμό, τις διαπροσωπικές επαφές, καθώς και στην περιφερειακή και κοινωνική συνοχή της Ένωσης και ευχήθηκε να συνεχίσει ο εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στα κράτη-μέλη. Ακολούθησαν οι εναρκτήριες ομιλίες του Διοικητή της ΥΠΑ και του Διευθυντή Αερομεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα κράτη - μέλη, εκφράζοντας σχόλια και προβλήματα, στην εφαρμογή της υπό εξέταση Ευρωπαϊκής Οδηγίας 12/2009 για τα τέλη αεροδρομίων, σε σχέση με :
Απαίτηση για ενιαία εφαρμογή της Οδηγίας, ενώ υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών – μελών, όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις συνθήκες της αγοράς.
Διαφοροποιήσεις στις Υποδομές κ.α.
Οι εργασίες του Forum συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.
Από το Blogger.