Header Ads

Δράσε κατά της αιχμαλωσίας των κητωδών στην χώρα μας‏‎

Ο Ric O’Barry (Ρικ Ο΄Μπάρι) ιδρυτής της οργάνωσης Dolphin Project έρχεται στην Ελλάδα μαζί με την ομάδα του στηρίζοντας το αίτημα για να σταματήσουν οι παραστάσεις με δελφίνια και να απαγορευτεί η αιχμαλωσία των κητωδών στην χώρα μας. (σχετ. Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΕΚΑ κατά της αιχμαλωσίας των δελφινιών στις 24 Ιουνίου )


Τον Ιανουάριο του 2014, το Ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την διατήρηση της απαγόρευσης των παραστάσεων με ζώα. Υπογράψτε και εσείς το αίτημα και ζητήστε από την Ελληνική κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή τον Νόμο 4039/2012 που απαγορεύει τις παραστάσεις με ζώα, να σταματήσει τις παραστάσεις με δελφίνια και να απαγορεύσει την αιχμαλωσία των κητωδών στην χώρα μας.

Οι εκπαιδευτικές παραστάσεις

Οι παραστάσεις στα δελφινάρια δεν έχουν τίποτα το εκπαιδευτικό. Στη πραγματικότητα παρουσιάζουν μια λανθασμένη και στρεβλή εικόνα για τα ζώα. Τα δελφίνια εξαναγκάζονται να εκτελέσουν διάφορα νούμερα, που οι άνθρωποι τους τα επιβάλουν, με αντάλλαγμα την τροφή. Τα δελφίνια είναι ιδιαίτερα ευφυή θηλαστικά, στη πραγματική ζωή στη φύση κολυμπούν 60 με 100 χιλιόμετρα την ημέρα ενώ η ζωή σε αιχμαλωσία μέσα σε μικρές δεξαμενές έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες.

Πες το δικό σου όχι στις παραστάσεις με δελφίνια και ναι στην απαγόρευσή της αιχμαλωσίας των κητωδών στη χώρα μας. https://www.change.org/petitions/ban-cetacean-captivity-in-greece

Μην ξεχάσεις να ενημερώσεις και τους φίλους σου!
Από το Blogger.