Header Ads

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας: Κλιμάκιο στην επέτειο μνήμης των Πύργων

ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ «ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΑΦΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ


Πολυπληθές κλιμάκιο της Δημοτικής Κίνησης ¨Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας¨ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Ζαραφίδη παρευρέθη στις επετειακές εκδηλώσεις του χωριού Πύργοι αποτίοντας φόρο τιμής στο μαρτυρικό χωριό.

Οι θηριωδία των ναζιστικών στρατευμάτων άφησε πίσω της καμένη γη και εκατοντάδες θύματα στα χωριά της Εορδαίας που ύψωσαν το ανάστημά τους στον γερμανό κατακτητή

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρευρέθη και αντιπροσωπεία του ελληνογερμανικού συλλόγου "Dialogos" που περιοδεύει στα μαρτυρικά χωριά της Εορδαίας. Οι εκπρόσωποι του αναφέρθηκαν με αποτροπιασμό για τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων που σφαγιάστηκαν και έκαναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που ανήγειραν ιδίοις δαπάνοις στην πλατεία του χωριού.

Τα μέλη του συλλόγου φύτεψαν συμβολικά έναν πλάτανο δίπλα στο μνημείο σαν σύμβολο ειρήνης και ακολούθησε συζήτηση στο πνευματικό κέντρο του χωριού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης στην συζήτηση που ακολούθησε επαίνεσε την πρωτοβουλία των Γερμανών, το θάρρος και την παρρησία τους να παραβρεθούν στο μαρτυρικό αυτό τόπο και να εκφράσουν την συγνώμη τους για τα εγκλήματα των προγόνων τους.

Επίσης αναφέρθηκε στην ιστορική μνήμη κάνοντας αναφορές στο σήμερα και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζει η τοπική διοίκηση την διαφύλαξη και την συνέχεια της.

Αναφέρθηκε στο αιτούμενο του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων την διεκδίκηση του από την Ελλάδα και τον τρόπο που μπορεί η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος αναφέρθηκε στον νεοναζισμό που σήμερα σηκώνει κεφάλι και την αντίσταση που πρέπει να εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες απέναντι του φράζοντας τον δρόμο σε κάθε μορφής φασισμό ρατσισμό και ξενοφοβία.

Από το Blogger.