Header Ads

Αντιπροσωπεία Αλβανών και Βουλευτής της Κορυτσάς επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κοζάνης

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Κων/νο Κυριακίδη και τα μέλη της Δ.Ε. επισκέφθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από την Περιφέρεια Κορυτσάς της Αλβανίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Κορυτσάς κ. Ilirian Pendavinji στην οποία συμμετείχαν ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Anton Gurakuqi και ο Δ/ντής Ορυχείων Λιγνίτη Κορυτσάς κ. Gazmor Dede.


Η συνάντηση αυτή ήταν αποτέλεσμα των επαφών που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στα Τίρανα της Αλβανίας, στις 28 και 30 Μαρτίου 2014, με την ευκαιρία της συμμετοχής επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου στην διεθνή έκθεση κατασκευών «Constructions 2014», που έλαβε χώρα το εν λόγω διήμερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους για διεύρυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών, αλλά και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ οικονομικών φορέων και παραγόντων με χρήση κοινών προσεγγίσεων, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε από κοινού να ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για επιχειρηματική δραστηριότητα στο Αλβανικό έδαφος και εν γένει για τις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς της γειτονικής χώρας. Ακόμα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης επιχειρηματικής αποστολής στην Κορυτσά, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης, με σκοπό την πραγματοποίηση επί τόπου επαφών με επιχειρηματίες της Κορυτσάς και με εκπροσώπους των αρχών και τοπικών οικονομικών φορέων που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη επωφελών διμερών συνεργασιών και ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων.

Κατόπιν των παραπάνω, το Επιμελητήριο καλεί τα μέλη του που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αλβανία και κυρίως στην Κορυτσά να επικοινωνήσουν με τη Δ/νση του Επιμελητηρίου στο τηλ. 24610 41693 (κα Κατερίνα Καρακουλάκη) για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στην Κορυτσά, που θα μπορούσε να διοργανωθεί σε ημερομηνία που θα προκύψει κατόπιν κοινής συνεννόησης συμμετεχόντων και φορέων υποδοχής.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.