Header Ads

ΚΚΕ: Κοροϊδεύουν το λαό, ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική κίνηση «Κοζάνη ,Τόπος να ζεις»

Το μέγεθος της υποκρισίας και του τυχοδιωκτισμού των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε η δημοσίευση των θέσεων για την Ενέργεια της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη, τόπος να ζεις».
Από τη μία η δημοτική κίνηση «Κοζάνη , Τόπος να ζείς » ξαναζεσταίνει τη σούπα της πράσινης ανάπτυξης, μιλώντας για ενεργειακή επανάσταση με το πέρασμα της παραγωγής Ενέργειας στους Δήμους

(και από εκεί στους ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ όπως πρόσφατα απέδειξε και η ΔΙΑΔΥΜΑ, με την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων στον Μπόμπολα). Μάλιστα κατηγορούν την αυτοδιοίκηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση ζητώντας την πιο γρήγορη προώθηση της πολιτικής στήριξης των μονοπωλίων. Στις θέσεις τους ζητούν να δοθεί επίδομα μόνωσης αντί θέρμανσης, αποδυναμώνοντας έτσι το δίκαιο αίτημα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής για φθηνή θέρμανση, πριμοδοτώντας προφανώς συγκεκριμένα μονοπώλια στον κλάδο των κατασκευών που θα επιδοτούνται. Για μια ακόμα φορά πράσινες μπίζνες. Η υποκρισία τους βέβαια φαίνεται και από το μεροληπτικό οικολογικό ενδιαφέρον που δείχνουν μιας και κουβέντα δεν έβγαλαν για την τεράστια οικολογική καταστροφή που απειλεί το Βέρμιο με την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου, όπου θα στηθούν 750 ανεμογεννήτριες, με καταστροφικές συνέπειες για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Από την άλλη η κ.Ουζουνίδου και ο κ.Πετράκος υπεύθυνοι Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ σε περιοδεία τους στην περιοχή πριν λίγες μέρες, στα ορυχεία και ΑΗΣ του νομού Φλώρινας, κήρυσσαν την επανάσταση ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ» υπερασπιζόμενοι το «δημόσιο χαρακτήρα» της ΔΕΗ Α.Ε. Στην ίδια ρότα και ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ.Μουμουλίδης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Σαν να πωλούν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς καλούν σε παλλαϊκό μέτωπο και υπόσχονται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό που υπερασπίζονται είναι τα πιο πλούσια κοιτάσματα σε λιγνίτη.
Δεν είναι τυχαία η στάση τους, πατάνε σε δύο βάρκες όπως έκαναν πάντα (αφού ψήφισαν το Μάαστριχτ κλαίνε για τις συνέπειες του, ενώ στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέγραφαν τα πάντα με την ΠΑΣΚΕ μετά έκλαιγαν για τα χαμένα δικαιώματα των εργαζομένων.) Τώρα για λίγους ψήφους υποτιμάνε την νοημοσύνη του λαού.
Το ΚΚΕ δεν δαιμονοποιεί καμία μορφή παραγωγής Ενέργειας, όπως και την αιολική. Όμως ρωτάμε; Την στιγμή που η εγκατεστημένη ισχύς στη χώρα μας είναι πάνω απο 13.000MW και η ζήτηση ούτε στο μισό, πιο το όφελος από την επένδυση στο Βέρμιο που θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το φυσικό και αισθητικό περιβάλλον της περιοχής; Η απάντηση είναι ότι αυτό επιτάσσουν τα κέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο της ενέργειας, αυτά υπερασπίζονται και οι θέσεις της κίνησης «Κοζάνη, Τόπος να ζεις».
Καλούμε το λαό τη περιοχής να βγάλει συμπεράσματα από την υποκρισία και τη διγλωσσία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, να μαυρίσει στις εκλογές του Μαΐου όλες τις παρατάξεις που υπερασπίζονται το μονόδρομο των μονοπωλίων,να στηρίξει τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, να συμβάλει ώστε να ορθωθεί μια πραγματικά εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια , στους Δήμους, μια αντιπολίτευση που δεν θα εγκλωβίζει τα όνειρα του λαού στο συμφέρον τους ενός η του άλλου μονοπωλίου αλλά θα εκφράζει τα δικά του συμφέροντα.
Από το Blogger.