Header Ads

Δήλωση υποψηφιότητας Αστέριου Ζαφειράκη με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Αστέριος Ζαφειράκης: «Δεν πρέπει να χάσουμε άλλη ευκαιρία»
«Ο τόπος μας, η ενεργειακή καρδιά της χώρας, έχει ό,τι χρειάζεται για να πάει μπροστά. Αρκεί να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σ΄ αυτόν της ενέργειας, στον οποίο διαθέτουμε τεχνογνωσία αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους. Με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου ως Περιφερειάρχη και το συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη».



Ποιος είναι ο Α. Ζαφειράκης
O Αστέριος Ζαφειράκης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου CHALMERS της ΣΟΥΗΔΙΑΣ με τίτλο Masters.
Ο Α. Ζαφειράκης διαθέτει περισσότερα από 34 χρόνια σημαντικής εμπειρίας στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς έχει εργασθεί σε όλους τους τομείς της Ηλεκτρικής Ενέργειας
Στη Γενική Διεύθυνση Διανομής ΔΕΗ Α.Ε
Στη Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς ΔΕΗ Α.Ε.
Γενική Διεύθυνση Παραγωγής ΔΕΗ Α.Ε και
Στο ιδιωτικό τομέα, στην Πολυεθνική Σουηδική Εταιρεία ASEA (ΑΒΒ)

Έχει τιμηθεί από το ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) ως «Διακεκριμένος Μηχανικός για το έτος 2012, για τη συμβολή του στη διαχείριση του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας»
Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).
Έχει παρουσιάσει εργασίες του σε συνέδρια του Mediterranean Power, CIGRE (Council on Large Electric Systems) και του ΤΕΕ.
Έχει συνεργασθεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε πλήθος ερευνητικών μελετών καθώς ανέθεσε πρακτικές ασκήσεις και πτυχιακές εργασίες, με θέματα που αφορούσαν την Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης (1985 -1989) και σαν μέλος της τριμελούς επιτροπής «Προστασίας Περιβάλλοντος» του Δήμου Κοζάνης ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην διεκδίκηση του «Τοπικού Αναπτυξιακού Πόρου», επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Δημοτικό-Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΑΝΚΟ Α.Ε (1985 -1989)
Έχει συμμετάσχει στα πολιτιστικά της Κοζάνης σαν ένα από τα πέντε ιδρυτικά μέλη της Θεατρικής σκηνής Κοζάνης «Θεατροδρόμιο» καθώς επίσης και σαν μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κοζάνης.
Έχει ασχοληθεί με στο συνδικαλιστικό χώρο την περίοδο (1985-1989) σαν πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Μηχανικών ΔΕΗ.
Από το Blogger.