Header Ads

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης: Κάλεσμα για συμμετοχή σε πανελλαδική απεργία

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους να δώσουν το παρών στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το συλλαλητήριο την Τετάρτη, 9 Απρίλη 2014. Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη, 9 Απρίλη στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ώρα 11:00 π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Εδώ και τέσσερα χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η Τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Το νέο πακέτο είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και θα βάλει οριστική ταφόπλακα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η Κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους, ετοιμάζει μέσω της «αξιολόγησης» μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα, προχωράει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς, θα είναι δύσκολος, μπορούμε όμως να τον διαβούμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.
Όσο καθυστερούμε βυθιζόμαστε πιο βαθιά στην ανεργία, στη μακροχρόνια φτώχεια, στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούμαστε να μετατρέψουμε τις διάσπαρτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα ρυάκια αντίστασης σε «μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο». Να συναντηθούμε με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν κόπους μιας ζωής να χάνονται. Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας.

Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.
Κατάργηση του Νόμου Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις
Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.
Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.
Διαγραφή του χρέους
Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεωνΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί μπορούμε με ενότητα, μαζική συμμετοχή, αγώνα διαρκείας ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕΌλοι και όλες στo απεργιακό συλλαλητήριο του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

στις 11.00 στην κεντρική Πλατεία ΚοζάνηςΕίμαστε Άνθρωποι – Δεν είμαστε Αριθμοί!

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕΑπό την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης
Από το Blogger.