Header Ads

Σύλληψη για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Αναζητείται έτερος αλλοδαπός για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μη νόμιμου μετανάστη


Στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την πρόληψη και αποτροπή του διασυνοριακού εγκλήματος, χθες (16.03.2014) τις απογευματινές ώρες στην Ιεροπηγή Καστοριάς , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας συνέλαβαν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και 41χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη είσοδο.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος διευκόλυνε τη μεταφορά του 41χρονου μη νόμιμου μετανάστη στο εσωτερικό της χώρας, έναντι του χρηματικού ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Κατά τον έλεγχο ο 41χρονος επέδειξε πλαστό Γαλλικό διαβατήριο.

Από τη αξιοποίηση των στοιχείων της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι ο 41χρονος είχε εισέλθει λίγο νωρίτερα στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, μαζί με άγνωστο άνδρα υπήκοο Αλβανίας, στον οποίο κατέβαλε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, προκειμένου τον συνοδεύσει κατά την είσοδό του στη χώρα μας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

τρία (3) κινητά τηλέφωνα,
το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ και
το πλαστό διαβατήριο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται .
Από το Blogger.