Header Ads

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ξεσηκωμός παντού

Η κυβερνητική μαφία με το ΔΝΤ και την ΕΕ δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.



Η σύνδεση των παροχών με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζόμενων, σε συνθήκες ανεργίας, μείωσης εργοδοτικών εισφορών & κρατικής χρηματοδότησης, οδηγεί στη δραστική περικοπή των δημόσιων παροχών και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων.

Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέροντας απλόχερα δις ευρώ στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων. Ταυτόχρονα αφήνει ασθενείς και υγειονομικούς να πληρώνουν τις υπερβάσεις από την τσέπη τους.

Όσες μονάδες υγείας (ΙΚΑ) απομείνουν θα ενοποιηθούν με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ ακολουθώντας την πλήρη διάλυση, την τραγική έλλειψη προσωπικού και υποδομής, και των καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων. Με τη ενοποίηση των δομών μειώνεται δραματικά η δωρεάν παροχή δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η εισαγωγή κλειστών-σφαιρικών προϋπολογισμών εδραιώνει επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία της περίθαλψης. Είναι κομμένοι και ραμμένοι στον προϋπολογισμό- σφαγείο της κυβέρνησης που λεηλατεί τις κοινωνικές δαπάνες βυθίζοντας το λαό στην ανθρωπιστική κρίση.

Οι ασθενείς θα δικαιούνται μία πετσοκομμένη «βασική δέσμη υπηρεσιών υγείας» με στοιχειώδη πακέτα παροχών με ανώτατο όριο (πλαφόν) της «ηλεκτρονικής κάρτας υγείας» και μετά από έγκριση του «Ειδικού Σώματος Ελεγκτών Κλινικού Ελέγχου» που προφανώς θα ελέγχει με κριτήριο τα νούμερα και όχι τις υγειονομικές ανάγκες.

Με τη μεταφορά μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και το πρόσχημα της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση βάζει σε διαθεσιμότητα-απόλυση όλο το Υγειονομικό προσωπικό.

Οι 9.979 εργαζόμενοι (5.765 γιατροί, 2.841 υγειονομικοί και 1.373 διοικητικοί), είναι ξεκρέμαστοι, μαζί και οι δομές όπου εργάζονται, ενώ προαναγγέλλονται 1200 τουλάχιστον απολύσεις από την κατάργηση θέσεων χειρουργικών ειδικοτήτων που δεν χρειάζονται(!!).

Ξεσηκωμός για να μην περάσει η διάλυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ Ι.Κ.Α. (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) – ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!!

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!- ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ!
Από το Blogger.