Header Ads

Δήμος Αμυνταίου: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για «μικρή ΔΕΗ»

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμύνταιο με θέμα τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», που αφορά κυρίως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα και Μελίτης.



Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμυνταίου ανέφερε τα τεράστια προβλήματα που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία μία τέτοια εξέλιξη και κάλεσε την τοπική κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά. Μάλιστα τόνισε ότι το σχέδιο για δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» είναι ανεφάρμοστο, καθώς η ΔΕΗ έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι των τοπικών κοινωνιών που σχετίζονται με τις αποκαταστάσεις των ανενεργών ορυχείων και τις αποζημιώσεις για τις περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημίες που έχουν υποστεί η περιοχή και οι κάτοικοι από τη δραστηριότητά της.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την Προεδρεία του κ. Γιάννη Λιάση, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αγροτικού Τομέα κ. Χρήστος Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στέφανος Μπίρος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλης Μπούτσης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος κ. Γιώργος Αδαμίδης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Καρυπίδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου ομόφωνα αποφάσισε την αντίθεσή του στην δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», ενώ σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου
Από το Blogger.