Header Ads

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας: Την Κυριακή στις 3 Νοέμβρη απεργούμε!

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες στο Εμπόριο,-καταναλωτές

Η επίθεση στα δικαώματα μας δεν έχει τελειωμό! Τώρα οι μεγαλέμποροι και οι πολυεθνικές προχωρούν με την κυβέρνηση στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Οι 7 Κυριακές τώρα, είναι το παραθυράκι για να έρθουν και οι υπόλοιπες. Στην πραγματικότητα η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι ο στόχος. Για όλους, όχι μόνο για τον κλάδο του εμπορίου, θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.


Ότι ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, ωρομίθιο, μερική απασχόληση, απλήρωτη εργασία, απελευθερωμένο ωράριο, μειώσεις μισθών είναι η συνειδητή προσπάθεια των εργοδοτών να σωθούν, να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων συνολικά, να έχουν τις λιγότερες απώλειες στην καπιταλιστική κρίση. Το σώσιμο το δικό τους σημαίνει το θάψιμο για μας και τις οικογένειες μας.

Καλούμε κάθε μικρέμπορο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, να δώσουμε από κοινού τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση και τις πολυεθνικές. Στο λαό δεν λείπει ο χρόνος για να ψωνίσει, του λείπουν τα χρήματα. Είναι στόχος της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων η εξόντωση των μικρεμπόρων, για τον μονοπωλιακό έλεγχο της αγοράς.

Γνωρίζουμε το ρόλο των πλειοψηφιών στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στις Ομοσπονδίες Βιοτεχνών και Εμπόρων της Ομοσπονδίας Εμπορίου. Από κοινού με τη κυβέρνηση έβαλαν πλάτη στην απελευθέρωση του ωραρίου, στις μειώσεις μισθών. Έχουν τεράστια ευθύνη.

Παλεύουμε η απεργία στις 3 Νοέμβρη να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, να αποτελέσει το προμήνυμα για τη Γενική Απεργία όλων των εργαζομένων στις 6 Νοέμβρη στις 10.30πμ στο Παλιό Πάρκο.

Υπερασπιζόμαστε μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της χώρας μας ,την αργία της Κυριακής. ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

Στη Δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα, στην βαρβαρότητα.
Στη διάλυση της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Στο νέο πλήγμα στη μητρότητα.
Στην κατάργηση του δικαιώματος στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

-ΣΕΥΠΕ-

Βασ. Σοφίας 34 Πτολεμαΐδα τηλ: 2463100915
Από το Blogger.