Header Ads

«Πρό[σ]κληση Εορδαίας»: Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας ο Πέτρος Αλεξανδρίδης

Αγαπητές Συντοπίτισσες/τες του Δήμου Εορδαίας

Μετά από μακροχρόνια απουσία, για επαγγελματικούς λόγους, από την πόλη μας τα τελευταία δέκα χρόνια, επανέκαμψα στη γενέτειρα, όπου και έχω την μόνιμη κατοικία μου. Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα να προσφέρω με κάθε τρόπο τις υπηρεσίες μου στο Δήμο, μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου στη διοίκηση, λόγω της 35χρονης επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας , στις Ένοπλες Δυνάμεις, γι’ αυτό και αποδέχθηκα αφιλοκερδώς, από τον τότε Δήμαρχο κ. Τσιούμαρη, την πρόταση, να αναλάβω τη συγκρότηση και λειτουργία της Σχολής Δημοτικής αστυνομίας, την οποία συγκρότησα εκ του μηδενός και λειτούργησε με τη βοήθεια άξιων συνεργατών, με υποδειγματικό τρόπο (άποψη των υπευθύνων του Υπουργείου Εσωτερικών), στη συνέχεια δε εντάχθηκα και στο συνδυασμό του, όπου τιμώντας με, με την ψήφο σας, με εκλέξατε δημοτικό σύμβουλο


Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Η μη συμμετοχή μου όμως στα κοινά, την τελευταία 3ετία και η επιθυμία της έμπρακτης προσφοράς, μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με οδήγησαν στο να αναθεωρήσω την απόφασή μου και αυτή τη φορά, στις εκλογές του Μαΐου, να διεκδικήσω την εκλογή μου στη θέση του Δημάρχου, για να μου δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσω την μακροχρόνια εμπειρία μου στη διοίκηση, προς όφελος του Δήμου μας.

Όλοι ξέρουμε ότι πριν τις εκλογές υπάρχουν υποσχέσεις, μεγάλα λόγια για έργα, δημιουργία θέσεων εργασίας κ.λπ., από τα οποία υλοποιούνται ελάχιστα έως καθόλου, είτε γατί δεν είναι ρεαλιστικά , είτε γιατί δεν υπάρχουν τα ανάλογα οικονομικά μεγέθη, είτε σε τελευταία ανάλυση, γιατί δεν είναι των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής. Αναγγέλλονται έτσι απλά, για εντυπωσιασμό και αρπαγή της ψήφου. Έτσι άλλωστε πορευθήκαμε τόσα χρόνια και η κατάληξή μας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο δε μας κολακεύει καθόλου.

Μέσα σ’ αυτή την υποσχεσιολογία και την οικονομική δυσπραγία εξαιτίας της κρίσεως, πιστεύω ότι η μελλοντική Δημοτική Αρχή, για να αντιμετωπίσει, τόσο τα απλά όσο και τα σύνθετα προβλήματα του Δήμου μας, που μας ταλαιπωρούν και υποβαθμίζουν την περιοχή μας, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ψηφοθηρικές - πολιτικές σκοπιμότητες και με έγκαιρο σχεδιασμό, με γνώσεις και πολλή δουλειά σε πολύ σύντομο χρόνο να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τους περιορισμένους τοπικούς και κρατικούς πόρους αλλά και τα υπάρχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα, για την προώθηση ή ολοκλήρωση χρονιζόντων σοβαρών θεμάτων και τη σχεδίαση νέων. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση αυτών είναι η συνεργασία, στην πράξη πλέον και όχι στα λόγια με, εθελοντές και μη, μελετητές έργων και η αξιοποίηση της εμπειρίας αξιόλογων υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι δυστυχώς έχουν παραγκωνιστεί από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, με τους αιρετούς προϊσταμένους τους, προκειμένου να εφαρμόζουν τα κακώς εννοούμενα κοινωνικά - ψηφοθηρικά προγράμματά τους.

Από τις μέχρι τώρα δραστηριότητες των εθελοντικών ομάδων της περιοχής μας διαπιστώνουμε όλοι ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας (επιστήμονες, έμποροι, τεχνίτες, ανειδίκευτοι εργάτες, μαθητές σχολείων κ.λπ.), οι οποίοι προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία στο Δήμο μας, με τη διαφορά ότι η προσφορά αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αν υπάρχει και ανάλογη προσφορά απ’ αυτούς που κατέχουν αυτοδιοικητικά καθήκοντα.

Αυτή λοιπόν τη διάθεση προσφοράς των συνδημοτών μας, εκτός των άλλων, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσεως που διέρχεται η χώρα μας, θα προσπαθήσω να ενισχύσω χωρίς υποσχεσιολογίες και πολυδάπανες προεκλογικές δραστηριότητες, εργαζόμενος αόκνως, μη φειδόμενος κόπου και χρόνου, σε όλες τις φάσεις της ενασχόλησής μου με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατόπιν αυτού όσοι εκ των συνδημοτών μας υιοθετούν τα προαναφερθέντα και έχουν και αυτοί την ανάλογη ανησυχία-επιθυμία δημιουργίας κατάλληλων υποδομών, για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβιώσεως και της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας,

τους καλώ

σε συνεργασία, προκειμένου να συγκροτήσουμε μία επιλεγμένη ομάδα, πλαισιωμένη με πρόσωπα νέα, ανεξαρτήτως ηλικίας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, απαλλαγμένη πολιτικών σκοπιμοτήτων και απραγματοποίητων υποσχέσεων, για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής, η οποία θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη για τον τόπο μας και τη διάθεση για προσφορά εργασίας, μέσα από τα αυτοδιοικητικά καθήκοντά της.

Πτολεμαΐδα, 29 Οκτ 2013

Πέτρος Αλεξανδρίδης

Αντιστράτηγος ε.α. και πρώην

Αντιδήμαρχος Δήμου Πτολεμαΐδας

Eπικοινωνία & Προτάσεις στο e mail:

prosklisi.eordaias@gmail.com

www.facebook.com/prosklisieordaias

Από το Blogger.