Header Ads

Ρωμανός: Δεν θα υποβάλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν

Δήλωση -μέσω του συνηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση- έκανε τη Δευτέρα ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός, ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο νεαρός, ο οποίος ερευνάται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό του «αιχμάλωτο πολέμου».
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι τη ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος».

Δένδιας: «Καμία πρόθεση συγκάλυψης»
Δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και, αν αποδειχθεί βασανισμός, οι κυρώσεις, όπως είπε, θα είναι αμείλικτες. «Δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιουδήποτε κατηγορουμένου» υπογράμμισε ο υπουργός.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να υιοθετήσουμε άκριτα κάποια άποψη», καθώς «δεν μιλάμε για ένα επεισόδιο εν λευκώ».

ΠΗΓΗ: zougla.gr
Από το Blogger.