Header Ads

Εκδήλωση με θέμα: « Η καλλιέργεια του κρόκου, Νέοι Αγρότες & προοπτικές»

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η καλλιέργεια του κρόκου, Νέοι Αγρότες & προοπτικές».

Στόχος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (3 Απριλίου 2014) στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Κρόκου είναι η ενημέρωση των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με την παραγωγή κρόκου για τα κίνητρα που τους παρέχει το Μέτρο 1.1.2. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 προκειμένου, αφού υποβάλουν σχετικούς φακέλους, να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους.


Με αφορμή τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά σε δήλωση της τονίζει: «Η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η αγροτική οικονομία να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της χωράς. Στρατηγικοί τομείς της αγροτικής οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να ενισχυθούν με στοχευμένες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνουμε σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών τη συγκεκριμένη εκδήλωση για να ενημερώσουμε τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το αγροτικό επάγγελμα και την καλλιέργεια κρόκου για τις δυνατότητες που τους παρέχει το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Να σημειωθεί πως οι διαθέσιμες πιστώσεις μέσω του προγράμματος για το 2014 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανέρχονται στο ποσό των 6.300.000 €.

Η ενίσχυση των δικαιούχων είναι κλιμακωτή, κυμαίνεται μεταξύ 10.000 έως 20.000 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας έως 16/5/2014 στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.
Από το Blogger.