Header Ads

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης: Να μην υποκύψετε σε πιέσεις συμφερόντων

Προς τους αξιότιμους Βουλευτές Ν. Κοζάνης

Κύριοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας εκτάκτως για να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την πλήρη αντίθεσή μας για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης όσον αφορά τις ρυθμίσεις που προσπαθεί να επιβάλλει σχετικά με τη λειτουργία των φαρμακείων, ρυθμίσεις για τις οποίες θα κληθείτε να ψηφίσετε αύριο.




Σας καλούμε εκ των προτέρων να μην υποκύψετε σε πιέσεις συμφερόντων που θα δεχθείτε και να αναγνωρίσετε ως μόνο συμφέρον που πρέπει να υπηρετήσετε, εκείνο του Ελληνικού λαού. Σας καλούμε να μην παραδώσετε τα φαρμακεία και τη δημόσια υγεία στα χέρια εκείνων των ελάχιστων, αλλά «μεγάλων», που έχουν ακόρεστες ορέξεις και βλέπουν το φάρμακο όχι ως αγαθό, αλλά ως προϊόν και μέσο πλουτισμού τους.



Αυτή θα είναι τότε η αρχή του τέλους για τα φθηνά και ποιοτικά φάρμακα που έχουμε στην χώρα μας. Σε όποιες χώρες μέχρι τώρα εισήλθαν τα φάρμακα σε άλλα κανάλια διανομής ( supermarket κλπ):

-Πρώτον τα φαινόμενα δηλητηριάσεων από λανθασμένη ή αλόγιστη χρήση φαρμάκων αυξήθηκαν κατακόρυφα.

-Δεύτερον οι τιμές τους απελευθερώθηκαν δυστυχώς όχι προς τα κάτω αλλά κατά πολύ προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να είναι ακριβότερα κατά 2 ή 3 φορές απ’ ότι στην Ελλάδα.



Αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για τα φαρμακεία της γειτονιάς που μεγαλώσατε, του φαρμακείου που σας στάθηκε σε δύσκολες στιγμές υγείας, της δικής σας και των παιδιών σας, του φαρμακείου που στέκεται μέρα και νύχτα με τις στάνταρ εφημερίες και διανυκτερεύσεις δίπλα σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσφέρει τις υπηρεσίες του αποτελώντας άρρηκτο κρίκο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.



Αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για τα φαρμακεία των χωριών, τα οποία πιθανώς με την άρση χωροταξικών κριτηρίων θα επιθυμήσουν αν μεταφερθούν εντός των αστικών κέντρων. Ουκ ολίγα είναι τα χωριά στον Νομό Κοζάνης, ωστόσο σχεδόν σε όλα υπάρχει ένα φαρμακείο, αντίθετα από τα πολυκαταστήματα που υπάρχουν μόνο στα αστικά κέντρα. Αυτά εξυπηρετούν τους ηλικιωμένους, δεν τους αφήνουν ποτέ χωρίς φάρμακο ή συμβουλή υγείας, και πολύ περισσότερο όταν τον βαρύ χειμώνα πολλές φορές δεν δύνανται καν να βρεθούν στις πόλεις του Νομού..



Σημαντικότατη είναι η απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων. Η ασύδοτα ελεύθερη δυνατότητα να ανοίγουν και να κλείνουν τα φαρμακεία ότι ώρα θέλουν όλες τις ώρες της εβδομάδας, καταργεί στην ουσία τους πίνακες εφημερευόντων φαρμακείων που εκδίδουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, αφήνοντας τον Πολίτη να παίζει «λόττο» για το ποιο φαρμακείο θα βρει να εξυπηρετηθεί.



Η αυστηρή Φαρμακευτική Νομοθεσία και Δεοντολογία, με βάση την οποία λειτουργούσαν επί σειρά ετών τα φαρμακεία της χώρας, που διασφάλιζε την ορθή και πέρα από συμφέροντα χορήγηση φαρμάκων στον Πολίτη της Ελλάδας, ανατρέπεται κυριολεκτικά εν μια νυκτί, όχι προς όφελος του λαού αλλά υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.

Σας καλούμε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσετε τις διατάξεις του νομοσχεδίου που μας αφορούν, διατάξεις που την επαύριον θα προσβληθούν ούτως ή άλλως στο Σ.Τ.Ε. και το Ε. Δικαστήριο.

Ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης σας καλούμε επίσης να λάβετε υπόψη τις δυσμενείς ιδιαιτερότητες του Νομού μας, όπως είναι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και πολύ περισσότερο οι δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. που κάνουν την υγεία των πολιτών ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ασθένειες και επιβαρυμένη με χρόνιες και σοβαρότατες παθήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του Νομού μας για το ποιοί θα είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τον αφανισμό και την άλωση του φαρμακείου, αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γενικότερα.

Τα 150 φαρμακεία του νομού και τα 12.000 πανελλαδικά θα μετατραπούν σε κέντρα αντίστασης της επιχειρουμένης αντισυνταγματικής και αντίθετης με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο παρέμβασης.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης
Από το Blogger.