Header Ads

Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας: Ξεπουλάνε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας

Ξεπουλούν τη ΔΕΗ. Ξεπουλάνε περιουσία που ανήκει στον ελληνικό λαό. Ξεπουλούν αυτήν την επιχείρηση ,που στήριξε και συνεχίζει να το κάνει ,ολόκληρη την περιοχή και αποτελεί τον κρίκο που συνέδεσε την χώρα με την εξέλιξη.



Ξεπουλάνε την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας που για 60 ολόκληρα χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική Οικονομία, που αποτέλεσε τον πυρήνα για την ανάπτυξη της περιοχής, που ταυτίστηκε με την εξέλιξη, το κοινωνικό πρόσωπο, την προοπτική.

Από την πρώτη στιγμή στα διαφαινόμενα, απαράδεκτα σχέδια τους, είπαμε ΟΧΙ γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο σχεδιασμός τους είναι διάτρητος, ανεφάρμοστος, εξωπραγματικός και ανυπόστατος.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι στα σχέδιά τους για το καλό των εργαζομένων, της επιχείρησης και των καταναλωτών.

Ξεπουλούν λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικά εργοστάσια στο όνομα της Μνημονιακής υποχρέωσης. Μιας υποχρέωσης όμως που στην ουσία ΔΕΝ υφίσταται. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αυτήν την απόφαση επειδή δεν έχει το σθένος και την ευθιξία να αντισταθεί στις πιέσεις των ντόπιων συμφερόντων. Είναι γνωστό ΣΕ ΟΛΟΥΣ ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ΔΕΝ επιβάλλεται από την τρόικα, ΔΕΝ είναι μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί μνημείο προδοτικής συμπεριφοράς απέναντι στο λαό ,που είναι ο φυσικός ιδιοκτήτης της, αποτελεί έγκλημα απέναντι σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και της Πατρίδας.

Καλούμε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να καταψηφίσουν αυτό το ανοσιούργημα, καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να μην διανοηθούν να σκεφτούν οτιδήποτε άλλο από ένα μεγάλο ,περήφανο ΟΧΙ.

Στην παρούσα – κρισιμότατη- χρονική συγκυρία , περισσότερα λόγια είναι περιττά. Εφεξής, οι πράξεις και οι συμπεριφορές μας, ΟΛΩΝ ΜΑΣ, θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι άλλο από το να αποσυρθεί το Σχέδιο Νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και θα λήξει την Παρασκευή για να δρομολογηθούν τα επόμενα διαδικαστικά στάδια. Σε αυτά τα στάδια θα μας βρουν απέναντι. Δυναμικά, ενωτικά, ανένδοτα. Ο αγώνας μας αφορά όλους και θα τον δώσουμε από κοινού καθώς ενδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής του Σχεδίου θα σημάνει το τέλος της ΔΕΗ και της οπισθοδρόμησης της Ελληνικής Κοινωνίας.

Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας θα αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά και θα συμμετέχει σε κάθε δράση που στόχο θα έχει το αποτέλεσμα που από κοινού επιδιώκουμε.

Θα εντείνουμε την προσπάθεια μας για να μείνει η περιοχή μας ζωντανή. Ο Κύβος δεν ερρίφθη ακόμα και είναι στο χέρι μας να αποσοβήσουμε τα χειρότερα.

Είναι, γιατί όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό.
 
Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας
Από το Blogger.