Header Ads

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης στην Διεθνή Έκθεση Κατασκευών

Επιτυχημένη η Εκθεσιακή Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης στην Διεθνή Έκθεση Κατασκευών «CONSTRUCTIONS 2014» στα Τίρανα της Αλβανίας που πραγματοποιήθηκε από 28 έως 30 Μαρτίου 2014


Το Επιμελητήριο Κοζάνης στα πλαίσια των προσπαθειών του για τη στήριξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών μελών του, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κατασκευών και της οικοδομής γενικότερα, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση «Constructions 2014 Albania», που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο Τιράνων από 28 έως 30 Μαρτίου 2014.
Η παρουσία των 11 συνολικά επιχειρήσεων – μελών του, που παρουσίασαν δείγματα προϊόντων τους στο ενιαίο περίπτερο του Επιμελητηρίου στην έκθεση, υπήρξε κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Παράλληλα με την εκθεσιακή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε με διοργάνωση του Επιμελητηρίου και εμπορική αποστολή στην οποία συμμετείχαν 30 επιχειρηματίες.
Η αποστολή των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Κοζάνης με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Κώστα Κυριακίδη, και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρη Παφύλη, Ιορδάνη Παπαδόπουλος και Δημήτρη Καλαϊτζάκη, είχε την ευκαιρία να παραστεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου το μεσημέρι στα εγκαίνια της έκθεσης, που έγιναν από την Υφυπουργό Εμπορίου, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας της Αλβανίας, παρουσία πολλών τοπικών παραγόντων και Αλβανών επιχειρηματιών που υποδέχθηκαν θερμά τους επιχειρηματίες του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Χώρας μας στην Αλβανία η προϊσταμένη Εμπορική ακόλουθος κα Λάρδα, η οποία και επισκέφθηκε επανειλημμένα το εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου Κοζάνης όλες τις ημέρες της λειτουργίας της έκθεσης και είχε συνομιλίες με όλους τους συμμετέχοντες.
Από κοινού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κυριακίδης και η κα Λάρδα αποφάσισαν την πραγματοποίηση το Σεπτέμβριο στα Τίρανα επιχειρηματικού Forum με συναντήσεις Β2Β, ήτοι προγραμματισμένες συναντήσεις επιχειρηματιών και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα στα πλαίσια του Forum αυτού θα ακολουθήσει ενημέρωση προς τα μέλη του Επιμελητηρίου που θα μεταβούν στα Τίρανα από το γραφείο ΟΕΥ για θέματα νομικής και οικονομικής φύσης που αφορούν τις διμερείς συναλλαγές, καθώς και για τις προϋποθέσεις εξαγωγών, ίδρυσης επιχειρήσεων από Έλληνες στην Αλβανία, κ.α συναφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν και ιερωμένοι από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αλβανίας και Δυρραχίου, η οποία σημειωτέον επιτελεί αξιόλογο έργο συντήρησης και αναστήλωσης κυρίως ορθοδόξων Ιερών Ναών στην Αλβανία.

Μετά τα εγκαίνια η αποστολή ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και διαπίστωσε το ενδιαφέρον πολλών τοπικών επιχειρήσεων που εκδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον για επιχειρηματικές συναντήσεις και συνεργασίες.

Όλες οι επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία του ΕΒΕ και σύμφωνα με δηλώσεις όλων έπεται και συνέχεια με τις εμπορικές συμφωνίες που θα ακολουθήσουν.
Οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έκθεση είναι:
- Αφοι Γεωργίου Τερνενόπουλου και ΣΙΑ «ΒΕΜΑΤ» (Μάρμαρα Τρανοβάλτου)
- Αφοι Κουντουρά Ο.Ε. (χάλκινα είδη – αποστακτήρες)
- Νικολάιδης Ιωάννης ( Μάρμαρα
- Αφοι Ι. Βασιλειάδη – Δ. Κουσίδης Ο.Ε., πόρτες επίπλων κουζίνας
-Τεχνομπετόν Α.Ε. ( έτοιμο Σκυρόδεμα- Τσιμεντοπροϊόντα)
- Κυριακίδης Κωνσταντίνος (Κουφώματα Αλουμινίου EPAL)
- Ροκά Φανή (Υαλόκοσμος)
-Καλαμπούκα Ιωάννα (Σιδηρο- αλλουμινο κατασκευές )
- Αφοι Κεχαϊδη ΑΕ (Κατασεκυή Κουφωμάτων)
- Αφοι Νικολάου Σκόρδα (Λέβητες)
- Μάρμαρα Βούρκα Α.Ε (Μάρμαρα)

Σχολιάζοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κυριακίδης τα αποτελέσματα της αποστολής και της παράλληλης συμμετοχής στην Διεθνή έκθεση «Constructions 2014, Albania» δήλωσε ότι «ο στόχος να αποτελέσει η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για διοργάνωση της αποστολής μοχλό προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται γενικά με τις κατασκευές και τα υλικά οικοδομής, σε μια Χώρα όπως είναι η Αλβανία που είναι τόσο κοντινή στην περιοχή μας, μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Μιλάμε για μια χώρα που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και στην οποία έχουμε από επιχειρηματικής πλευράς πολλά να δώσουμε, καθώς υπάρχουν ανάγκες σε νέες υποδομές, τεχνογνωσία και σύγχρονα προϊόντα που εμείς διαθέτουμε. Σαν Επιμελητήριο δώσαμε την ευκαιρία στα μέλη μας να κάνουν ένα ακόμα επιτυχημένο βήμα εξωστρέφειας, καθώς το πρώτο βήμα είχε γίνει το 2012, όταν για πρώτη φορά συμμετείχαμε στην έκθεση CONSTRUCTIONS με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Για άλλη μια φορά με την εφετινή μας συμμετοχή πραγματοποιήσαμε σημαντικές επαφές και γνωριμίες. Είναι από εδώ και πέρα στο χέρι των επιχειρηματιών να αξιολογήσουν κατά πόσο οι γνωριμίες και η εμπειρία που απέκτησαν μέσα από τη συγκεκριμένη εκθεσιακή τους συμμετοχή μπορούν να αποδώσουν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης νέων και επωφελών και για τα δύο μέρη συνεργασιών.
Εμείς το ευχόμαστε ολόψυχα κα ισε κάθε περίπτωση το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να παράσχει τις υπηρεσίες του για όλα τα μέλη που αναζητούν στήριξη στην προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειάς και του εξαγωγικού τους προσανατολισμού.
Για αυτόν το λόγο άλλωστε στην προσπάθειά μας αυτή θα υπάρξει συνέχεια το Σεπτέμβρη όπου σε συνεργασία με το γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Χώρας μας στην Αλβανία θα διοργανώσουμε μια σειρά προγραμματισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων Β2, που θα γίνουν στα Τίρανα, στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν και επιχειρηματίες από όλους τους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής μας.
Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες προβολής των δραστηριοτήτων και των προϊόντων των επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης και να συμμετέχει σε ενέργειες εξωστρέφειας προς όφελος τόσο των μελών, όσο και του τόπου. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναφορικά με τις επιδιωκόμενες συνεργασίες με τη φίλη και γείτονα χώρα Αλβανία πρόκειται την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 να δεχθεί επίσκεψη εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Κορυτσάς, με τους οποίους θα συζητηθούν θέματα αμοιβαίων επιχειρηματικών συνεργασιών»
ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ


Από το Blogger.