Header Ads

Κατάργηγη του φόρου πολυτελείας για τα γουνοποιητικά προϊόντα

Με τις συντονισμένες προσπάθειες των βουλευτών της περιοχής Κοζάνης και Καστοριάς, Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κου Μιχάλη Παπαδόπουλου και κας Μαρίας Αντωνίου, και με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαιτέρως του Προέδρου Γουνοποιών-Γουνεμπόρων Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας»,
κου Δημήτρη Κοσμίδη, επετεύχθη η κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα είδη γούνας που καθιστούσε απαγορευτική την πώληση γούνας ενδοκοινοτικά. Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, ψηφίστηκε χθες (30 Μαρτίου 2014) διάταξη για την απαλλαγή από τον φόρο στο πολυνομοσχέδιο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις».


Ο Υφυπουργός τόνισε σε δήλωσή του ότι «με την εν λόγω διάταξη αναμένεται να αυξηθούν ενδοκοινοτικά οι πωλήσεις ειδών γούνας. Είναι μια θετική εξέλιξη που αποδεικνύει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την στήριξη του κλάδου προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας».

Με τη σειρά της η κα Αντωνίου δήλωσε:

« Πρόκειται για ένα ακόμη θετικό βήμα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Κλάδου της Γουνοποιίας. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχα τονίσει ότι όταν κινούμαστε ενωμένοι και με επιχειρήματα θα φέρνουμε θετικά αποτελέσματα".
Από το Blogger.