Header Ads

Εμποροϋπάλληλοι Εορδαίας: Σπέρνουν ανέμους - θα θερίσουν θύελες

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδραστικό της κατήφορο. Μετά τους απεργούς του Μετρό, τις συλλήψεις και τις δίκες των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ, τους ξυλοδαρμούς ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες προχώρησε σήμερα στην επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.

Επιστρατεύουν εργάτες που είναι για μήνες απλήρωτοι, όπως χιλιάδες άλλοι σε όλη τη χώρα, ακριβώς γιατί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, γιατί δεν θέλουν να βρεθούν στο δρόμο απολυμένοι. Γιατί δεν σκύβουν το κεφάλι.

Στην ίδια θέση θέλουν να φέρουν και εμάς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την τρομοκρατία που ασκεί σε βάρος μας η εργοδοσία και τα τσιράκια της, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι. Μας θέλουν «επιστρατευμένους», υποταγμένους! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών, καταδικάζει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων της εργατικής τάξης.

Η πολιτική του "νόμου και της τάξης", που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις, δεν θα περάσει. Θα τσακιστεί μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική της, που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, από την ενωμένη πάλη των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των μικρών εμπόρων και επαγγελματιών.

Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών
και των άλλων εργαζομένων

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Πτολεμαΐδα 5/2/2013
Από το Blogger.