Header Ads

Κοζάνη: Ισόβια και πάλι για μητέρα και πατριό του Κ. Πολύζου

Κοζάνη: Ισόβια και πάλι για μητέρα και πατριό του Κ. Πολύζου

Ένοχους ομόφωνα και χωρίς κανένα ελαφρυντικό έκρινε, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας τη μητέρα και τον πατριό του 23χρονου Κωστή Πολύζου, από τη Σιάτιστα, που είχε χαθεί το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του και στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 βρέθηκε το πτώμα του από κυνηγό σε κτήμα του πατριού του, στην περιοχή Πασά Γεφύρι, στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης-Γρεβενών.

Το Δικαστήριο επέβαλε μάλιστα και στους δύο την ίδια πρωτόδικη ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης, παρότι η υπεράσπισή τους ζήτησε να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά λόγω έντιμου προτέρου βίου και καλής συμπεριφοράς στη φυλακή.

Η πολύκροτη αυτή δίκη, της υπόθεσης της δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου, που είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία της Σιάτιστας, κράτησε για παραπάνω από μισό χρόνο. Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία του κυνηγού από τις Αμυγδαλιές Γρεβενών, ο οποίος είχε εντοπίσει το άψυχο κορμί του, μισοθαμμένο σε αγροτική περιοχή δίπλα σε κτήμα του πατριού του και ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Τα ίχνη του 23χρονου Κωστή Πολύζου είχαν χαθεί από το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, αλλά η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί από την οικογένειά αρκετές ώρες αργότερα και μάλιστα κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν είχε δηλωθεί στην Αστυνομία το κτήμα του πατριού, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των ανακριτικών αρχών.

Η απόφαση της πρώτης δίκης της υπόθεσης που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2016 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς είχε κρίνει και τότε ως ένοχους για το θάνατο του Κωστή Πολύζου τη μητέρα του και τον πατριό του, «για την από κοινού δολοφονία του» και τους είχε επιβληθεί ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.