Header Ads

Βραζιλία: Aκροδεξιός χτυπά στο πρόσωπο γνωστό δημοσιογράφο ζωντανά σε εκπομπή

Άλλο ένα ακραίο περιστατικό προκάλεσε προβληματισμό στην κοινή γνώμη της Βραζιλίας πρόσφατα όταν ένας ακροδεξιός αρθρογράφος χτύπησε στο πρόσωπο τον γνωστό δημοσιογράφο, Γκλεν Γκρινγουολντ κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής.

Ο Γκρινγουολντ και ο Ογκόστο Νούνς είναι εξέχοντες προσωπικότητες στη χώρα αφού εκπροσωπούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετους πολιτικούς χώρους.

Ο δημοσιογράφος που έπεσε θύμα της επίθεσης κατέστη κεντρικό πρόσωπο στη πολιτική σκηνή της χώρας μετά τη δημοσίευση σειράς άρθρων που αμφισβητούν τη νομιμότητα της μεγαλύτερης έρευνας διαφθοράς που έχει πραγματοποιηθεί.

Η αναφορά του -βασισμένη σε πλήθος μηνυμάτων που διέρρευσαν από κινητά τηλέφωνα- ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για την κυβέρνηση του Ζαϊρ Μπολσονάρο αλλά και τους πολιτικούς της άκρας δεξιάς στη Βραζιλία.

Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν την Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Jovem Pan. Η κόντρα μεταξύ τους είχε ξεκινήσει από το παρελθόν όταν ο Νούνς, ένας γνωστός αρθρογράφος του περιοδικού Veja, είχε προτείνει οι δικαστικές Αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν πίσω τα υιοθετημένα παιδιά του Γκρινγουολντ.

Αναφερόμενος στα σχόλια του Νούνς, ο άνδρας δήλωσε: «Αυτό που έκανε ήταν το πιο άσχημο, πιο βρώμικο πράγμα που έχω δει στην καριέρα μου ως δημοσιογράφος».

Ο θύτης τότε του απάντησε πως απλώς ρώτησε ποιος φρόντιζε τα παιδιά του όσο εκείνος ξόδευε τον χρόνο του για μια «ανούσια έρευνα».

Ο Γκρινγουολντ κατηγόρησε τον αντίπαλό του πως είναι δειλός, ενώ εκείνος δεν άργησε να του επιτεθεί.

Προσωπικό του σταθμού μετέφερε τους δύο άνδρες εκτός του στούντιο.

(Με πληροφορίες από Guardian)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.