Τι δουλειά έχουν δύο γαλοπούλες στο κρεβάτι του Ντόναλντ Τραμπ

Μάχη για την προεδρική χάρη ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving) δίνουν δύο γαλοπούλες στον Λευκό Οίκο. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Θα τη γλιτώσει το «Ψωμί» ή το «Βούτυρο»;
Η Bread και η Butter, όπως ονομάστηκαν τα δύο πουλερικά, δεν δείχνουν πάντως να αγχώνονται ιδιαίτερα. Προς το παρόν χαριεντίζονται στο προεδρικό κρεβάτι.

Ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει διαγωνισμό στο διαδίκτυο για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να αποφασίσει, όπως επιβάλει η αμερικανική παράδοση τα τελευταία 30 χρόνια.


Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Bread είναι μια γαλοπούλα 20 κιλών, που της αρέσει ένα αναψυκτικό με γεύση κεράσι το οποίο ονομάζεται Cheerwine, η μουσική μπλούγκρας και το κολεγιακό μπάσκετ.

Η Butter ζυγίζει 21 κιλά και απολαμβάνει να τρώει τηγανιτές πατάτες, να ακούει γκάιντες και να βλέπει NASCAR.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την Τρίτη την τυχερή γαλοπούλα που δεν θα καταλήξει στο φούρνο. Στη συνέχεια, θα μεταβεί αεροπορικώς στη Φλόριντα για μια προεκλογική εκδήλωση και για να περάσει την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένειά του.
Ο Τζορτ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν αυτός που ως πρόεδρος καθιέρωσε την ετήσια παράδοση απονομής χάρης σε μια γαλοπούλα το 1989.
Πηγή: Associated Press









