Header Ads

Το παιδί θαύμα που στα εννέα του χρόνια παίρνει πτυχίο ηλεκτρολογίας μηχανολογίας και ετοιμάζεται για διδακτορικό

Δεν παίζει σκάκι, ούτε κάποιο μουσικό όργανο. Αλλά λατρεύει να ασχολείται με το Fortnite, το Minecraft και να βλέπει Netflix.

Ο Λόρεν Σίμονς είναι μόλις εννέα ετών αλλά έχει καταφέρει όλος ο κόσμος να λέει το όνομά του. Κι αυτό γιατί είναι ο πρώτος άνθρωπος που σε τόσο μικρή ηλικία παίρνει πτυχίο πανεπιστημίου. Ναι, καλά διαβάσατε! Και αυτός είναι ο λόγος που δικαίως οι δάσκαλοι και οι γνωστοί του τον αποκαλούν «ευφυή».

Ο μικρός από το Βέλγιο από την άλλη λέει: «Είμαι λίγο τεμπέλης. Γι′ αυτό δεν είμαι και καλός στα αθλήματα». Ο πατέρας του, Αλεξάντερ, που εργάζεται ως οδοντίατρος, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times την Παρασκευή σημείωσε πως: «Πολλοί άνθρωποι έχουν προκαταλήψεις σχετικά με τα “νέα-αστέρια”, το ταλέντο όμως δεν είναι θέμα ηλικίας».

Ο μικρός Λόρεν σίγουρα όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, διατηρεί λογαριασμό στο Instagram ενώ σήμερα έχει περισσότερους από 13.000 ακόλουθους.

Αυτή τη στιγμή σπουδάζει ηλεκτρολογία μηχανολογία σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του πριν από έναν χρόνο ενώ έχει βάλει στόχο να ολοκληρώσει ένα τριετές πρόγραμμα μέσα σε δέκα μήνες.

Αν όλα λοιπόν πάνε καλά, και μέχρι τον Δεκέμβριο ολοκληρώσει το πρότζεκτ του σχετικά με την δημιουργία ενός τσιπ που συνδέεται με τον εγκέφαλο, θα πάρει και το πτυχίο του τον χειμώνα.

«Στη συνέχεια θέλω να σπουδάσω ιατρική και να κάνω διδακτορικό στα τεχνητά όργανα», είπε επίσης ο μικρός.

Ο Λόρεν μεγάλωσε στο Βέλγιο με τους παππούδες του, ενώ οι γονείς του εργάζονταν στην Ολλανδία. Ξεκίνησε τη φοίτηση στο δημοτικό σχολείο μόλις ήταν τεσσάρων ετών ενώ στα έξι του μεταπήδησε στο γυμνάσιο.

Τώρα ζει με τους γονείς του στο Άμστερνταμ.

O Πίτερ Μπάλτους, καθηγητής του Λόρεν στο πανεπιστήμιο, τόνισε σχετικά: «Η ικανότητα του παιδιού να απορροφά οποιαδήποτε πληροφορία έδωσε και σε εμάς τη δυνατότητα να παραδίδουμε πολύ πιο γρήγορα και να προχωράμε την ύλη μας με ταχείς ρυθμούς. Όλο αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο και ευχάριστο».

Όσον αφορά τις συνήθειες του παιδιού εκτός της σχολικής αίθουσας, οι γονείς του αναφέρουν πως λατρεύει να παίζει όπως όλοι οι συνομήλικοί του. Όπως περιγράφει ο πατέρας του, ασχολείται με τα smartphones, παίζει video games και του αρέσει να κολυμπάει.

(Με πληροφορίες από New York Times)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.