Header Ads

Η θα βρούμε τον δρόμο για την αυτοδιοίκηση ή θα τον φτιάξουμε Των: Τάσου Πολιτίδη – Θέμη Λαζαρίδη

Ο Αννίβας Βάρκας το 218 π.Χ ψάχνοντας τον δρόμο στα επικίνδυνα περάσματα των Άλπεων συνάντησε ανυπέρβλητες δυσκολίες και αδιέξοδα που μπορούν να συμπυκνωθούν στην περίφημη ιστορική φράση του: Aut viam inveniam aut faciam (Ή θα τον βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε).


Είναι δύσκολο μέσα σε λίγες γραμμές να γίνει αποτίμηση αυτού του εκλογικού αποτελέσματος με την διττή σημασία του σε αυτοδιοικητικό και σε πολιτικό επίπεδο.
Αυτή η αμφισημία που κατέγραψαν οι κάλπες των τριπλών εκλογών, άφησε τα περιθώρια στο φαύλο πολιτικό σύστημα να επιδοθεί σε έναν αγώνα ερμηνείας του αποτελέσματος με την μέθοδο του μισοάδειου ή του μισογεμάτου ποτηριού.
Όσα διλήμματα και όσες σοφιστείες και εάν χρησιμοποιήσουν, δεν παύει στην πραγματικότητα να υπάρχει ποτήρι και να έχει περιεχόμενο.
Ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί γι΄ αυτό να υπάρξουν ούτε πολιτικές παρερμηνείες ούτε μαθηματικά τεχνάσματα.
Όπως δεν μπορεί να υπάρξουν διθύραμβοι για την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της αριστεράς, στο μέτρο που αυτή δεν συνοδεύτηκε από την επίτευξη του στόχου της αποχώρησης της συγκυβέρνησης την επόμενη ημέρα.
Ένα όμως είναι σίγουρο, πως πλέον η συγκυβέρνηση στερείται κάθε νομιμοποίησης, δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τον βιασμό της δημοκρατίας και να περνά από τα παράθυρα των εφαρμοστικών νόμων τις εντολές των δανειστών.
Όποια μεθοδολογία και εάν ακολουθήσει κανείς και όποια μέτρηση χρησιμοποιήσει είτε στις ευρωεκλογές, είτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα.


Ολόκληρο το άρθρο:




Από το Blogger.