Header Ads

Ενημέρωση και πρωτοβουλίες του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ

Συνάδελφοι,
Οι εκλογές τελείωσαν και ενώ όλοι περίμεναν ότι η συγκυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ πήρε το μήνυμα, το οποίο είναι φανερό και λέει:
φτάνει πια με την εξαθλίωση του λαού – ως εδώ δεν έχετε πλέον την εξουσιοδότηση να τον εξαθλιώσετε ακόμη περισσότερο και πριν «ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΙΣ» άρχισαν και πάλι να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο.

α) Κατ’ επιταγή της ΤΡΟΪΚΑ (το δέχτηκαν με την ψήφιση του τελευταίου μεσοπρόθεσμου) τοποθέτησαν τον τεχνοκράτη του Δ.Ν.Τ. Peter Ratcliffe ως επίτροπο επίβλεψης – κατάργησης των επικουρικών συντάξεων. Θα έχει την εποπτεία όλων των ασφαλιστικών ταμείων για να παρακολουθεί εάν εφαρμόζονται οι (μνημονιακοί νόμοι 3863/2010 και 4093/2012) οι οποίοι προβλέπουν εγγύηση του κράτους στην κύρια σύνταξη μόνο 360 € και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές μας συντάξεις.
β) Το μέχρι χθες σιωπηρό κατά την προεκλογική περίοδο Δ.Ν.Τ. παράλληλα με την έγκριση της δόσης έδωσε και τον «ΔΕΚΑΛΟΓΟ» των εντολών που θα πρέπει να υλοποιηθούν. Το πρώτο λοιπόν από τα μέτρα λέει: Πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή «μέσω διαρκούς και υψηλής ποιότητας μέτρων».
γ) Στη εκπομπή «ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» το Σάββατο ο πρώην υπουργός εργασίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, παραδέχτηκε ότι από τον Ιούλιο ξεκινούν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 4-8% για το 2014 και ότι περίπου οι ίδιες περικοπές θα γίνουν και το 2015. Έτσι δένει η όλη ιστορία με τον ορισμό επιτρόπου και την πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή του Δ.Ν.Τ. που αναφέραμε παραπάνω.
Από την άλλη το «καρτέλ» των Νταβατζήδων – καναλαρχών – εφοπλιστών – εκδοτών - μεγαλοφοροφυγάδων – τραπεζιτών οι οποίοι την περίοδο της κρίσης χωρίς να συνεισφέρουν ούτε ένα ευρώ, κέρδισαν δις €, πήραν το μήνυμα των εκλογών επεξεργάζοντας σχέδια πολιτικών εκτροπών και άρχισαν να μαζεύουν βουλευτές για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 180 για να βγάλουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συνεχίσουν να κυβερνούν.
Τον Ιούνιο οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή η «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ». Επειδή είναι θέμα ΜΕΓΙΣΤΟ για την περιοχή, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους:
- Καλούμε όλους τους βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να μπουν μπροστά για να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα.
- Καλούμε τον καινούργιο Περιφερειάρχη και προτείνουμε να αναλάβει πρωτοβουλία ακόμη και για δημοψήφισμα στους Νομούς Κοζάνης – Φλώρινας (Εδώ δηλώνουμε ότι θα βοηθήσουμε εάν και όπως κληθούμε).
- Καλούμε για πολλοστή φορά τους Κυβερνητικούς βουλευτές να αφήσουν κατά μέρος τις ατομικές τους υπουργοποιήσεις και να δώσουν και αυτοί τη μάχη στη Βουλή. Παράλληλα τους λέμε ότι ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ (Αυτό το διαπίστωσαν στις τελευταίες εκλογές).
- Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν μαζί μας σ’ αυτό τον μεγάλο αγώνα.
Εμείς στο βαθμό που θα μας επιτρέψουν τα οικονομικά μας σαν σωματείο (μιας που οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων μένουν αδρανείς – μόνο συνδρομές μαζεύουν), ετοιμάζουμε προσφυγή στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ για αποτροπή ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ των περικοπών που σχεδιάζονται.
Η ενημέρωσή σας θα είναι διαρκής όπως μέχρι σήμερα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ
Από το Blogger.