Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Το περιβάλλον δεν πωλείται

Δήλωση της τομεάρχου Περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Όταν κινδυνεύουν οι αιγιαλοί της Χώρας να απομονωθούν από τον Έλληνα πολίτη. Όταν ο χώρος του Ελληνικού ξεπουλιέται αντί 70 ευρώ το τετραγωνικό αντί να μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο και πνεύμονα οξυγόνου για την Πρωτεύουσα. Όταν η Χαλκιδική δωρίζεται στους χρυσοθήρες της Eldorado Gold και ντόπιους καναλάρχες, που καταστρέφουν το περιβάλλον και ξυλοφορτώνουν τους κατοίκους που αντιδρούν. Όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν πεδίο εμπαιγμού προς αυτούς που οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους υποσχέθηκαν εγγυημένες τιμές για να ανασκευάσουν λίγο καιρό αργότερα. Όταν το παράκτιο μέτωπο της Αττικής δεν αξιοποιείται για χάρη των πολιτών αλλά των καζίνο και άλλων τυχοδιωχτών, τότε η ευαισθητοποίηση όλων μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι επιβεβλημένη.
Ως τομεάρχης περιβάλλοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτής Νομού Κοζάνης έχω υπογραμμίσει σε πλειάδα περιπτώσεων ότι Ανάπτυξη και περιβάλλον δεν αποτελούν πλέον ανταγωνιστικές έννοιες σε καμία ανεπτυγμένη Χώρα. Προερχόμενη από την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδος, μια περιοχή που πληρώνει με την υγεία των πολιτών της το τίμημα της αδιάληπτης ηλεκτροδότησης της Ελλάδας, έχω ενστερνιστεί την αξία του σεβασμού στην περιβαλλοντολογική ισορροπία από τα νεανικά μου χρόνια.
Στο σεβασμό αυτής της αξίας εδράζεται και η πολιτική του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνυφασμένη με προτάσεις εθνικής ανάπτυξης που αποδίδουν τα μέγιστα χωρίς να καταστρέφουν. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από ψευτοδιλήμματα Ανάπτυξη ή Περιβάλλον. Είναι καιρός να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος που καλύπτουν ύποπτες συναλλαγές πίσω από μια περιβαλλοντολογικά ανισόρροπή πολιτική. Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος να αποτελεί ημέρα απολογισμού και όχι διθυράμβων υποκριτικής ευαισθητοποίησης.
Από το Blogger.