Header Ads

Απάντηση σε δημοσίευμα για την ποιότητα του νερού στην Πτολεμαΐδα

Αναφορικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ιστολόγιο της περιοχής (ΕΟΡΔΑΙΑ LIVE), αλλά και σε άλλα πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και σε έντυπα μέσα με τα οποία γίνεται προσπάθεια να πληγεί η φήμη και η αξιοπιστία της επιχείρησης και να προκληθεί σύγχυση στους δημότες καταναλωτές ύδατος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Σχετικά με όσα αναγράφονται στο εν λόγω δημοσίευμα (το οποίο είναι το ίδιο ακριβώς με το άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας στις 6 Ιουνίου 2010) παραπέμπουμε στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Επιχείρησης το οποίο δημοσιεύτηκε στις 25/06/2010, από το οποίο διαφαίνεται ξεκάθαρα και εμπεριστατωμένα, μετά από τις πρέπουσες ενέργειες και αναλύσεις, ότι το νερό της Πτολεμαΐδας είναι αρίστης ποιότητας και ένα από τα καλύτερα νερά της Ελλάδας πολύ καλύτερό δε από την συντριπτική πλειοψηφία των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στην χώρα μας.
Η σκοπιμότητα της εν λόγω αναδημοσίευσης μετά από τέσσερα χρόνια για μία έρευνα που έγινε το έτος 2009, είναι υποβολιμαία και εκ του πονηρού ορμώμενη, με προφανή στόχο και σκοπό την δυσφήμιση του πόσιμου ύδατος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. και την αύξηση της κατανάλωσης των εμφιαλωμένων νερών στην περιοχή μας.



Τυχαίο; Μάλλον όχι γιατί η περίοδος της πρώτης δημοσίευσης της συγκεκριμένης έρευνας έγινε στις 6 Ιουνίου 2010 και η αναδημοσίευση στις 10 Ιουνίου 2014, χρονική περίοδο αύξησης της κατανάλωσης πόσιμου ύδατος από τα δίκτυα ύδρευσης, άρα και αύξησης της κατανάλωσης των εμφιαλωμένων νερών. Τέτοια σύμπτωση μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Άλλωστε δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός από εμάς, η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να ιδιωτικοποιηθεί το πολυτιμότερο αγαθό για την ζωή του ανθρώπου που είναι το νερό, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πτώση της ποιότητας αυτού και την γεωμετρική αύξηση της τιμής του, όπως ακριβώς συνέβη σε όσες χώρες ιδιωτικοποιήθηκε το νερό.
Ο ρόλος των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων είναι γνωστός σε όλους. Πέραν της δυσφήμισης του ύδατος που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. στους καταναλωτές της, προκαλεί σύγχυση και πανικό σε αυτούς, αποτελεί δε και ποινικό αδίκημα για τους συντάκτες του σχετικού άρθρου, διότι πέραν του ότι βλάπτει την φήμη και την αξιοπιστία της επιχείρησης, προκαλεί τρόμο και πανικό στους καταναλωτές αυτής σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου ύδατος, γι’ αυτό η Επιχείρηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δικαίων της.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας, ΔΗΛΩΝΕΙ υπεύθυνα και κατόπιν των εντατικών ελέγχων και αναλύσεων, που γίνονται καθημερινά στο δικό της Χημικό Εργαστήριο στον Βιολογικό Καθαρισμό Πτολεμαΐδας, αλλά και των ελέγχων που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διαπιστευμένα εργαστήρια περιβαλλοντικών αναλύσεων με τα οποία συνεργάζεται, ότι το πόσιμο ύδωρ τόσο της πόλης της Πτολεμαΐδας, όσο και των Δημοτικών Διαμερισμάτων που είναι στην ευθύνη της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., είναι αρίστης ποιότητας και ένα εκ των κορυφαίων της Ελλάδας.
Τα δε αποτελέσματα των αναλύσεων είναι στη διάθεση του καθενός.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Από το Blogger.