Header Ads

Συνάντηση υπευθύνων του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπο του «ΗΛΙΟΣ»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ των υπευθύνων του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου (βουλευτή Μεσσηνίας) και Ευγενίας Ουζουνίδου (βουλευτή Κοζάνης) και του εκπροσώπου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μελετητών – Εγκαταστατών Οικιακών και Κτιριακών Φωτοβολταϊκών «ΗΛΙΟΣ», Δημήτρη Παπανδρέου.


Στην συνάντηση, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου «ΗΛΙΟΣ» ενημέρωσε τους υπευθύνους του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τις προωθούμενες προτάσεις του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την αυτοπαραγωγή.

Ο κος Δ. Παπανδρέου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι προωθούμενες προτάσεις του Υπουργείου αποτελούν εμπόδιο στην ώθηση της αυτοπαραγωγής ενέργειας. Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο με τις προωθούμενες ρυθμίσεις καθιστά, ουσιαστικά, την αυτοπαραγωγή ασύμφορη και μη ελκυστική επένδυση, καθώς η απόσβεση της επένδυσης θα γίνει σε περίπου 15 έτη. Επίσης, ζήτησε, εκτός του ετήσιου συμψηφισμού στο ρεύμα, να αυξηθούν τα όρια του μεγέθους της αυτοπαραγωγής, ώστε να μπορούν οι μικρές βιοτεχνίες, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις να ενταχθούν και ο συμψηφισμός να γίνεται επί όλων των χρεώσεων (Δικτύου, ΕΤΜΕΑΡ, κτλ). Ταυτόχρονα είπε ότι «στην πραγματικότητα οι προτάσεις του Υπουργείου είναι ένα τερατούργημα που μοιάζει με netmetering».

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος και Ε. Ουζουνίδου υπογράμμισαν πως η κυβερνητική πρόταση για την αυτοπαραγωγή είναι πραγματική κοροϊδία.

Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις», είχε καταθέσει τροπολογία για την αυτοπαραγωγή, με την οποία πραγματικά θα δινόταν ώθηση στο συγκεκριμένο τομέα. Ο υπουργός τότε δεν την έκανε δεκτή, χωρίς να προβάλει κάποια δικαιολογία, ερχόμενος εκ των υστέρων να υιοθετήσει τη μια από τις 5 παραγράφους που είχε προτείνει από τον Οκτώβριο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θ. Πετράκος και η Ε. Ουζουνίδου σημείωσαν ότι η κυβέρνηση προφανώς δε θέλει να προχωρήσει η αυτοπαραγωγή και για το λόγο αυτό δεν αποδέχεται τη συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, είπαν, προχωρά στην αποδοχή του ενός πέμπτου της συνολικής μας πρότασης, για να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι ότι δήθεν προωθεί την αυτοπαραγωγή.

Τέλος, τόνισαν ότι είναι ανάγκη να υιοθετηθεί συνολικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις των μικρών ΑΠΕ.
Από το Blogger.