Header Ads

Πού πήγε ο Τοπικός Πόρος κ. Δακή;

Ανακοίνωση Γεωργίας Ζεμπιλιάδου
Το ερώτημα που έθεσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου,επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ, προς τον κ. Γιώργο Δακή το βράδυ της Παρασκευής (4/4/2014) στη συζήτηση των υποψηφίων στο TOP Channel, ήταν απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. «Πού πήγε ο Τοπικός Πόρος κ. Δακή; Πέστε μας ένα αναπτυξιακό έργο που χρηματοδοτήσατε μέσω αυτού».


Η απάντηση του κ. Δακή ήταν γενικόλογη και αόριστη, για λόγους προφανείς. Αντί ο πόρος να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσω της υλοποίησης αναπτυξιακών έργων, δίνοντας ανάσα και ελπίδα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, διασκορπίστηκε σε έργα βιτρίνας και πολιτικής σκοπιμότητας.

Στην απάντηση του βέβαια ανέφερε πως μέσω του πόρου χρηματοδοτήθηκαν κοινωνικές δομές, τις οποίες φυσικά και έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Ναι, το έκανε, αλλά επιδεικνύοντας ταυτόχρονα ολιγωρία μη αξιοποιώντας τους πόρους του Κοινωνικού Ταμείου, οι οποίοι προορίζονται ακριβώς για τη στήριξη αυτών των κοινωνικών δομών. Δηλαδή και σ΄ αυτή την περίπτωση ο κ. Δακής απώλεσε πόρους που έπρεπε να έρθουν στην Περιφέρεια μας.

Έτσι, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως πόροι υπάρχουν, αρκεί να γνωρίζεις, να είσαι αποφασισμένος και ικανός να αξιοποιήσεις ακόμα και το τελευταίο ευρώ. Και αυτό ειδικά σήμερα δεν είναι απλώς απαραίτητο και αναγκαίο, αλλά ο ένας και μοναδικός τρόπος για να σταθούμε αποτελεσματικά και υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας δημιουργώντας όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.



Υ.Γ. Δείτε εδώ το βίντεο με την ερώτηση της κ. Ζεμπιλιάδου και την απάντηση του κ. Δακή.

Από το Blogger.