Header Ads

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Με σφραγίδα Σαμαρά η πορεία της χώρας

Της Αννας Καραβοκύρη
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, εξηγεί τι αλλάζει στην καθημερινότητα των πολιτών, όσον αφορά το κόστος μετακίνησης, τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και το δωρεάν wi-fi προς όλους του πολίτες που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.



Παράλληλα, δίνει απαντήσεις για την υπόθεση Μπαλτάκου και τη δική του εκτίμηση για το αποτέλεσμα της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, όσον αφορά το κόστος συντήρησης και μετακίνησης;

Αν και το θέμα του κόστους κυκλοφορίας και συντήρησης του αυτοκινήτου είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, εμείς ως Τομέας Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, γνωρίζοντας την αγορά του αυτοκινήτου, έχουμε κατά καιρούς υποβάλει προτάσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μερικές εκ των οποίων είτε υλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στο στάδιο συζητήσεων για ρύθμιση. Για παράδειγμα, είχαμε προτείνει τη σταδιακή καταβολή τελών κυκλοφορίας (π.χ. ανά τετράμηνο, ώστε να μπορούν οι πολίτες, που αδυνατούν να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Το θέμα αυτό εν μέρει υλοποιήθηκε με τον τελευταίο νόμο για το έτος 2014).

Είχατε κάποια επίσημη απάντηση για τα θέματα αυτά από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα;

Ελπίζουμε ότι στις τροποποιήσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα συμπεριληφθούν παρόμοιες ρυθμίσεις. Θεσμοθετήσαμε τη δυνατότητα ακινησίας των δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων, (φορτηγά, ΤΑΞΙ), σε περίπτωση που οι επαγγελματίες δεν έχουν εργασία. Είχαμε προτείνει να μην απαιτείται ασφάλιση των αυτοκινήτων σε περίπτωση άρσης της ακινησίας για πώληση των αυτοκινήτων, προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η μεταβίβαση.

Πάντως, το υπουργείο παρακολουθεί στενά τις όποιες εξελίξεις γύρω από το αυτοκίνητο και σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμο να βοηθήσει με παρεμβάσεις του, ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους χωρίς το Δημόσιο να χάνει έσοδα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.