Header Ads

Δήμος Κοζάνης: Απάντηση για το 'e-δημότης'

Σε απάντηση της δημοσίευσής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις», σχετικά με την ψηφιακή εφαρμογή e-δημότης, η Δημοτική Αρχή επισημαίνει τα παρακάτω:

η επιλογή συνεργάτη με απευθείας ανάθεση είναι νόμιμη και ενδεδειγμένη επιλογή, ιδίως σε ειδικές περιπτώσεις, εφόσον εξασφαλίζει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, και ιδιαίτερα όταν αυτό είναι τόσο εξειδικευμένο, όπως στην περίπτωση της ανάπτυξης της συγκεκριμένης εφαρμογής.

έπειτα από έρευνα αγοράς που διενεργήσαμε, δεν εντοπίστηκε αντίστοιχη εταιρία που να δραστηριοποιείται στο χώρο, να διαθέτει τα εχέγγυα, την τεχνογνωσία και την απαραίτητη εμπειρία και να έχει εγκαταστήσει παρόμοια εφαρμογή. Εξάλλου ο Δήμος Κοζάνης είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που έχει εγκαταστήσει τέτοιου είδους διαδικτυακή εφαρμογή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη κιόλας ώρα λειτουργίας της γραμμής e-δημότης, οι πολίτες αγκάλιασαν το εγχείρημα, ανταποκρίθηκαν υπάρχουν ήδη τα πρώτα θετικά μηνύματα.

Συνεπώς, όταν ο Δήμος μας είναι από τους λίγους σε επίπεδο χώρας, που αναπτύσσει καινοτόμα και πρωτοποριακά έργα και πρωτοβουλίες, προς όφελος της εξυπηρέτησης του πολίτη και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του, δεν πρέπει να ισοπεδώνονται τα πάντα στα πλαίσια μιας στείρας και αρνητικής θέσης.

Εξάλλου στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης όλων των επιλογών του Δήμου μέσω της «Διαύγειας», τίποτα δεν μένει κρυπτό υπό τον ήλιο, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε περιπτώσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας (ΜΚΟ κτλ).
Από το Blogger.