Header Ads

"Δεύτερη ευκαιρία" για το «κοινωνικό μέρισμα»

Οι μακροχρόνια άνεργοι αναμένεται να ενταχθούν, κατά προτεραιότητα, στην εκ νέου κατανομή τού «κοινωνικού μερίσματος», στην περίπτωση που μείνει αδιάθετο μέρος των 450 εκ. ευρώ, που αρχικά δόθηκε.



Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας - υποβολή αίτησης & υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρονικά στο www.gsis.gr - έως την 30.06.14 και την εξέταση και τελική εκκαθάριση των κατατιθεμένων αιτήσεων, και στην περίπτωση που μείνει αδιάθετο ποσό από τα 450 εκ. €, τότε με την κατάθεση και εξέταση των νέων οικονομικών στοιχείων, που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, ουσιαστικά αναμένεται να δοθεί μία «δεύτερη ευκαιρία» σε όλους όσοι κατέθεσαν αίτηση και απορρίφθηκε, κατά την αρχική διαδικασία, με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό γίνεται, τόσο για την ευρύτερη κατανομή τού «κοινωνικού μερίσματος» σε όσο το δυνατό περισσότερες ευαίσθητες οικονομικά ομάδες, όσο και την αποκατάσταση «αδικιών» όπως π.χ. η εξαίρεση των «φιλοξενουμένων».
Από το Blogger.